Sve o programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća danas u Varaždinu na radionici! Foto: Ilustracija/Pixabay

Sve o programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća danas u Varaždinu na radionici!

VV | 20.9.2021. u 13:09h | Objavljeno u Aktualno

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća vrijedan 300 milijuna kuna.

- NOVA RUNDA Objavljen javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, prijave počinju 14. listopada

 Građanima će se tako sufinancirati cjelovita energetska obnova, ali i samostalni sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske elektrane. Maksimalni iznos poticaja, ovisno o mjerama energetske učinkovitosti iznosit će do 204.000 kuna. Zaprimanje prijava počinje 14. listopada ove godine, a da bi građani bili što bolje informirani o javnom pozivu Fond organizira edukativne radionice.

 - Stoga će se danas, 20. rujna i u Varaždinu u Kinu Gaj s početkom u 16 sati biti održana radionica o programu sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na kojoj će djelatnici Fonda svim zainteresiranima predstaviti uvjete sufinanciranja, s naglaskom na popis potrebne dokumentacije i način prijave. Nakon predavanja građani će imati priliku postavljati i konkretna pitanja - izvijestili su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.