Susret gradonačelnika s dosadašnjim i novoimenovanim biskupom Foto: Grad Varaždin

Susret gradonačelnika s dosadašnjim i novoimenovanim biskupom

Varaždinske vijesti | 20.8.2019. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno

U Ordinarijatu Varaždinske biskupije, novoimenovani biskup Bože Radoš i dosadašnji biskup Josip Mrzljak primili su Ivana Čehoka, gradonačelnika Grada Varaždina.

Njihov prvi zajednički susret i upoznavanje s novoimenovanim biskupom protekli su u vedrom i otvorenom, srdačnom ozračju. Gradonačelnik je izrazio dobrodošlicu novoimenovanom biskupu te zahvalio dosadašnjem biskupu na svemu što je činio u proteklih dvanaest godina svoje službe u Varaždinu. Ocijenjeno je tom prigodom kako je suradnja Varaždinske biskupije i Grada Varaždina bila uvijek bila vrlo korektna i više nego zadovoljavajuća. Istaknuto je kako je bila uzorna suradnja u organizaciji kulturnih događaja, očuvanju spomeničke sakralne baštine te karitativnom djelovanju. Za unapređenje suradnje i nastavak rješavanja otvorenih pitanja dogovorom i otvorenim dijalogom između grada i biskupije založili su se svi sudionici susreta.

Bilo je riječi također o pripremama za biskupsko ređenje prečasnog Bože Radoša, te o njegovom ustoličenju i uvođenju u službu koje će se, prema najavama iz biskupije, održati 24. studenog ove godine u Varaždinu. Bit će to značajan povijesni događaj,budući da će to biti prvo biskupsko ređenje u varaždinskoj katedrali. Naime, prvi biskup varaždinski pokojni Marko Culej i drugi biskup Josip Mrzljak biskupsko ređenje imali su u zagrebačkoj prvostolnici.

Gradonačelnik je ponudio pomoć biskupiji u organizaciji tog velikog događaja, a najavio je i koncerte kojima će se Grad Varaždin zahvaliti dosadašnjem te i izraziti dobrodošlicu novoimenovanom biskupu.

susret_biskup.JPG

susret_biskup2.JPG

susret_biskup3.JPG

susret_biskup4.JPG