SUPER-RAVNATELJ Vodi ljekarnu, računa plaće i - kosi travu! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SUPER-RAVNATELJ Vodi ljekarnu, računa plaće i - kosi travu!

Ivica Kruhoberec | 23.1.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Mirko Magić, ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije, ne smije uz ravnateljsku plaću primati regres, božićnicu, nagradu za radne rezultate i druge zabranjene dodatne naknade, ali to bi mogao, ukoliko bi povremeno obavljao poslove računovodstvenog referenta u ljekarničkoj ustanovi koju vodi, zaključak je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je dostavljeno u ovu zdravstvenu ustanovu u vlasništvu Varaždinske županije.

Magić je, sukladno zakonu, Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio zahtjev za mišljenje o tome ima li pravo na naknade kao zaposlenik osnove, budući da u ustanovi Ljekarne Varaždinske županije povremeno obavlja i poslove računovodstvenog referenta, a ne samo ravnateljske dužnosti za koje se, prema zakonu, osim plaće, ne može primati dodatak za uspješnost na radu, novčana nagrada za radne rezultate, regres, godišnja nagrada za božićne blagdane, dar u naravi te jubilarnu nagradu.

Naime, osim što je 7. veljače prošle godine sklopio Ugovor o radu s ustanovom Ljekarne Varaždinske županije za obavljanje poslova ravnatelja do 17. veljače 2026., šest mjeseci kasnije sklopio je i Dodatak I. Ugovora o radu kojim je ugovoreno da, pored poslova ravnatelja, obavlja poslove računovodstvenog referenta. Temeljem toga ostvaruje materijalna prava iz Pravilnika o radu te kolektivnih ugovora: dodatak za uspješnost na radu - stimulaciju, novčanu nagradu za radne rezultate, regres za korištenje godišnjeg odmora, godišnju nagradu za radne rezultate, dar u naravi te jubilarnu nagradu...

 Zašto je radi i kao računovođa, ali ne samo to, pročitajte u novom broju Varaždinca