Šundov uručio Stričaku zahvalnicu za potporu povratka Puma u Varaždin

| 23.12.2018. u 09:49h | Objavljeno u Aktualno

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov uručio je saborskom zastupniku Anđelku Stričaku zahvalnicu za pruženu potporu povodom povratka 2. mehanizirane bojne Pume u grad Varaždin.

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov organizirali su prijem kojem su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović, generali Ante Gotovina i Mladen Markač, bivši te brojni uzvanici.

Na svečanom prijemu bilo je riječi o postignućima u ovoj godini te planovima za iduću. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov iskoristio je svečanu prigodu te saborskom zastupniku i članu saborskog Odbora za obranu, Anđelku Stričaku, uručio zahvalnicu za pruženu potporu povodom povratka Puma u Varaždin.

Nakon preuzimanja priznanja Stričak je još jednom izrazio zadovoljstvo što se bojna Pume vratila doma u Varaždin podsjetivši na slavan ratni put te gardijske postrojbe. Ponovno je naglasio da vrijednosti koje su krasile branitelje tijekom Domovinskog rata trebaju biti aktualne i danas: hrabrost, požrtvovnost i rad za bolje sutra.

To provodimo upravo sada ovdje u Varaždinu. Prostor bivše vojarne dan je na korištenje, dio vojsci, dio civilnim udrugama i lokalnoj samoupravi, a još je ostalo prostora i za potrebe Sveučilišta Sjever. Smatram da je to dobar koncept koji vodi zajedništvu te u sinergiji svih daje rezultate – zaključio je Stričak.