Štromar: Vindija i Koka u potencijalnim su problemima jer im Agrokor duguje 400 milijuna kuna Foto: Krešimir Đurić

Štromar: Vindija i Koka u potencijalnim su problemima jer im Agrokor duguje 400 milijuna kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 12:59h | Objavljeno u Aktualno

- Naše tvrtke Vindija i Koka u potencijalnim su problemima jer im Agrokor duguje 400 milijuna kuna. To je svima jasno i svi to znaju, no oni se bore i trude da dobiju novac - rekao je to jutros varaždinski župan Predrag Štromar komentirajući situaciju u Agrokoru.

Ističe da podržava Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu, tzv. lex Agrokor koji je jučer izglasan u Saboru.

- On će tim tvrtkama omogućiti da ostanu likvidne. Ako one postanu nelikvidne i neće imati za plaće i plaćanje kooperantima, to će biti problem u našoj županiji, i to ne mali već veliki problem. Nisu, naime, bitni vlasnici Vindije i Koke i nije bitan menadžment već su bitni ljudi koji žive od tih tvrtki, a takvih je jako puno - istaknuo je Štromar dodavši da su i Vindija i Koka unatrag dvije godine davali iznadprosječne plaće u svojoj branši, za razliku od ostalih tvrtki iz te industrije.

- Želim uspjeh u konsolidaciji Agrokora i to ponajviše zbog Vindije i Koke - poručio je varaždinski župan, dok je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ponovio kako je “lex Agrokor” pisan da pomogne malim vjerovnicima pa tako i malim OPG-ovcima koji surađuju s tvrtkama koje čine koncern Agrokora.

tolusic

- Ako se zakon aktivira, vjerujem da će OPG-ovci imati mjesto u vjerovničkom vijeću tako da tu ne bi trebalo biti problema. Ponavljam, ovo nije zakon pisan za Ivicu Todorića, on je nebitan u toj priči, štoviše ovaj zakon možemo nazvati lex Vindija, lex Koka ili lex bilo koji OPG za koji znamo da je poslovao s nekom tvrtkom iz koncerna. Bitno je dovesti red i pomoći ljudima - naglasio je Tolušić.