Štromar kandidat HNS-a za župana, Košić za zamjenika župana Foto: Alan Košić i Predrag Štromar

Štromar kandidat HNS-a za župana, Košić za zamjenika župana

vv | 20.2.2017. u 08:05h | Objavljeno u Aktualno

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije donijelo je jednoglasnu odluku da će Predrag Štromar biti kandidat za župana, a Alan Košić kandidat za zamjenika župana.

- Nastavit ćemo gdje smo stali, realizirati projekte koji su u planu, ali HNS-u i meni osobno uvijek su bili na prvom mjestu građani, a tako će biti i dalje. Cilj nam je da svi građani imaju jednaka prava, ali jednake šanse za poslovni i osobni razvoj. Nastavit ćemo gdje smo stali i garantiram da će nakon četiri godine ova županija biti još razvijenija. Neću dozvoliti da se stvaraju još veće nejednakosti između sjevera i juga Hrvatske, neću dozvoliti da građani Varaždinske županije budu na bilo koji način marginalizirani – rekao je Predrag Štromar, župan Varaždinske županije i predsjednik HNS-a ŽO Varaždinske županije.

Kroz ove četiri godine mandata dogodile su se brojne pozitivne promjene u Varaždinskoj županiji, primjerice, smanjena je nezaposlenost i povećan broj radnih mjesta, te su realizirane investicije. Uz to, Varaždinska županija pomagala je i gospodarstvenicima, ali i poljoprivrednicima, kao kroz poticaje, tako i kroz logističku pomoć. Poljoprivredna politika Varaždinske županije usmjerena je na subvencioniranje programa, projekata i mjera koje u velikoj mjeri pomažu poljoprivrednicima našeg kraja. Postojeće potpore provodile su se prije pristupanja RH u EU i nakon ulaska RH u EU. Kroz aktivnost „Poticanje poljoprivredne proizvodnje Varaždinska županija nastavila je provoditi dugogodišnje programe; okrupnjavanje, trajni nasadi, ekološka poljoprivreda, zaštita tradicionalnih proizvoda.

Svakako treba navesti i kako je Varaždinska županija među najkonkurentnijim i najprivlačnijim investitorima, a sve zahvaljujući dobroj gospodarskoj politici, ali i činjenici da se ovdje dozvole izdaju u jednom danu.

Varaždinskoj županiji, ali i HNS-u, na vrhu prioriteta je i obrazovanje mladi, učenici, studenti... Zato se na ovom području nastojalo osigurati najbolje uvjete za obrazovanje, a treba napomenuti i kako se već desetak godina kroz Centre izvrsnosti nastoji pomoći nadarenim učenicima, a to je važno i za prosperitet lokalne zajednice, povećanje zaposlenosti i razvoj poduzetničke klime.

Uvođenjem jednosmjenske nastave dodatno se poboljšao cjelokupni obrazovni sustav u županiji, a osnovnoškolcima osigurani su i besplatni udžbenici kako bi se pomoglo i njihovim roditeljima. Spomenimo i kako prošle godine HNS nije odustao od sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce, a iznimno smo zadovoljni što je na kraju i Vlada popustila pa se sufinanciranje nije ukinulo.

Što se pak umirovljenika tiče, osiguran im je besplatni, odnosno jeftiniji prijevoz.

U naredne četiri godine plan je da se nastavi raditi ovim tempom, da se osigura još bolji život našim građanima, kroz razvoj gospodarstva, ali i kroz potpore, te kroz realizaciju projekata u komunalnoj infrastrukturi. Uz sve to, nastojat ćemo osigurati i povećanje prosjeka plaća građanima, kako bi se povećao standard.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci