Štromar kandidat HNS-a za župana, Košić za zamjenika župana Foto: Alan Košić i Predrag Štromar

Štromar kandidat HNS-a za župana, Košić za zamjenika župana

vv | 20.2.2017. u 08:05h | Objavljeno u Aktualno

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije donijelo je jednoglasnu odluku da će Predrag Štromar biti kandidat za župana, a Alan Košić kandidat za zamjenika župana.

- Nastavit ćemo gdje smo stali, realizirati projekte koji su u planu, ali HNS-u i meni osobno uvijek su bili na prvom mjestu građani, a tako će biti i dalje. Cilj nam je da svi građani imaju jednaka prava, ali jednake šanse za poslovni i osobni razvoj. Nastavit ćemo gdje smo stali i garantiram da će nakon četiri godine ova županija biti još razvijenija. Neću dozvoliti da se stvaraju još veće nejednakosti između sjevera i juga Hrvatske, neću dozvoliti da građani Varaždinske županije budu na bilo koji način marginalizirani – rekao je Predrag Štromar, župan Varaždinske županije i predsjednik HNS-a ŽO Varaždinske županije.

Kroz ove četiri godine mandata dogodile su se brojne pozitivne promjene u Varaždinskoj županiji, primjerice, smanjena je nezaposlenost i povećan broj radnih mjesta, te su realizirane investicije. Uz to, Varaždinska županija pomagala je i gospodarstvenicima, ali i poljoprivrednicima, kao kroz poticaje, tako i kroz logističku pomoć. Poljoprivredna politika Varaždinske županije usmjerena je na subvencioniranje programa, projekata i mjera koje u velikoj mjeri pomažu poljoprivrednicima našeg kraja. Postojeće potpore provodile su se prije pristupanja RH u EU i nakon ulaska RH u EU. Kroz aktivnost „Poticanje poljoprivredne proizvodnje Varaždinska županija nastavila je provoditi dugogodišnje programe; okrupnjavanje, trajni nasadi, ekološka poljoprivreda, zaštita tradicionalnih proizvoda.

Svakako treba navesti i kako je Varaždinska županija među najkonkurentnijim i najprivlačnijim investitorima, a sve zahvaljujući dobroj gospodarskoj politici, ali i činjenici da se ovdje dozvole izdaju u jednom danu.

Varaždinskoj županiji, ali i HNS-u, na vrhu prioriteta je i obrazovanje mladi, učenici, studenti... Zato se na ovom području nastojalo osigurati najbolje uvjete za obrazovanje, a treba napomenuti i kako se već desetak godina kroz Centre izvrsnosti nastoji pomoći nadarenim učenicima, a to je važno i za prosperitet lokalne zajednice, povećanje zaposlenosti i razvoj poduzetničke klime.

Uvođenjem jednosmjenske nastave dodatno se poboljšao cjelokupni obrazovni sustav u županiji, a osnovnoškolcima osigurani su i besplatni udžbenici kako bi se pomoglo i njihovim roditeljima. Spomenimo i kako prošle godine HNS nije odustao od sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce, a iznimno smo zadovoljni što je na kraju i Vlada popustila pa se sufinanciranje nije ukinulo.

Što se pak umirovljenika tiče, osiguran im je besplatni, odnosno jeftiniji prijevoz.

U naredne četiri godine plan je da se nastavi raditi ovim tempom, da se osigura još bolji život našim građanima, kroz razvoj gospodarstva, ali i kroz potpore, te kroz realizaciju projekata u komunalnoj infrastrukturi. Uz sve to, nastojat ćemo osigurati i povećanje prosjeka plaća građanima, kako bi se povećao standard.