Štromar: Dreven Budinski ili je loše informirana ili loše instruirana

vv | 1.2.2017. u 08:53h | Objavljeno u Aktualno

Tema je potpuno promašena i nema nikakve veze s istinom, a Nadica Dreven Budinski ili je loše informirana ili loše instruirana, ustvrdio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar vezano na priopćenje predsjednice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije u kojem je prozvan zbog smjene ravnateljice OB Varaždin dr. Sanje Zember, kao i događanja u Srednjoj školi Ludbreg.

Župan naglašava da je prije svega iznenađen njezinim istupom.

- Prvo, ravnateljicu dr. Zember smijenilo je Upravno vijeće zbog propusta u vođenju bolnice. Uostalom, jučer je imenovana v.d. zamjenica ravnatelja Jasminka Begić i to upravo da bi se uz njenu pravnu pomoć riješili problemi koji se vuku još od vremena kad je bolnica bila u sanaciji. Prije toga imenovan je v.d. ravnatelj dr. Nenad Kudelić, iznimno stručna osoba za koju vjerujem da će dati sve od sebe za OB Varaždin, a prije svega za pacijente, napominje Štromar.

U Školskom odboru Srednje škole Ludbreg, kako podsjeća, imenovane su nedavno, uz Dražena Košćaka, Janja Banić i Katica Kalogjera.

- Novoimenovani član i članice Školskog odbora će svojim dugogodišnjim radnim iskustvom u srednjim školama te višegodišnjim ravnateljskim mandatom dati svoj doprinos u poboljšanju rada Srednje škole Ludbreg. Što se tiče slučaja vezanog uz maloljetnu osobu, apeliram da se ime maloljetnika više ne spominje u javnosti. Na to je apelirala i Pravobraniteljica za djecu, ukazuje župan u vezi srednjoškolca koji je od strane politike uvučen u slučaj smjene ravnateljice, što su neki oštro osudili.

Štromar se osvrnuo i na stav Zajednice žena Katarina Zrinski glede smjene prof. Ivane Pomahač, sada već bivše razrednice maloljetnika, koja je pozvana da javno istupi.

- Tvrdnje da se nekog smjenjuje zato što je žena bile bi smiješne da nisu tužne i garantiram da toga neće biti u Varaždinskoj županiji dok sam ja župan. Samo za primjer, u Varaždinskoj županiji od ukupno osam pročelnika pet je žena, a u saborskim klupama od ukupno devet HNS-ovih zastupnika i zastupnica, šest je žena. Suprotno tome, u Saboru nema ni jedne HDZ-ove saborske zastupnice iz cijele III. Izborne jedinice. Zazirem od bilo kakvog oblika diskriminacije, bilo spolne, na nacionalnoj osnovi ili neke druge. Uostalom, poznato je da se zalažem za jednaka prava i jednake šanse za sve građane. Žalosno je da u 2017. godini diskriminacija još uvijek postoji, a nadam se da će se Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije oglasiti i kad zaista bude potrebe, jer u nekoliko navrata, kad su žene bile marginalizirane ili na bilo koji način ugrožene, one to nisu učinile, zaključuje Štromar.