Stričak ustrajan: DORH sve prikriva i zataškava! Foto: Krešo Đurić

Stričak ustrajan: DORH sve prikriva i zataškava!

M.P./Varaždinske vijesti | 6.4.2016. u 14:29h | Objavljeno u Aktualno

- Sve što imam za reći na demantij DORH-a jest da ću sve reći u Saboru prilikom rasprave o njihovom radu - poručio je danas HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Navodi da nadležne institucije niti dan danas ne znaju tko je oružje iznio iz policijskog skladišta, tko ga je trebao prešvercati preko granice i gdje je ono trebalo završiti.

- Radi se o nestanku više od 100 komada oružja iz policijskog skladišta u Varaždinu, nije riječ o nestanku 100 šteka cigareta! Od početka se sve zataškalo i to je neminovno! Ako netko vozi oružje preko granice, sigurno ga ne vozi u Bruxelles na plac gdje će ga rasprostrijeti na podu i prodavati kupcima. Unaprijed je bilo dogovoreno kome će oružje biti prodano, no oni nisu ništa napravili - istaknuo je Stričak.

Nezadovoljan radom lokalnih medija kako su lani popratili njegovih nekoliko upozorenja o nestanku oružja iz policijskog skladišta, sazvao je pressicu u Saboru.

- Lokalni mediji nisu to kvalitetno popratili, nisu prenijeli informaciju kako spada i nisu si dali previše truda po tom pitanju. Da se ponovno vratim na DORH, skoro svaki tjedan na naslovnicama ispliva neka afera aktualne gradske i županijske vlasti, no oni ništa ne poduzimaju. Sve prikrivaju i zataškavaju - ocijenio je Stričak.

>> DORH demantira Stričaka oko nestanka oružja: Ništa ne zataškavamo!

>> Stričak o nestalom oružju: Cijeli slučaj želi se zataškati

>> Šverc oružja: Anđelko Stričak pozvan za svjedoka

>> Potječe li krijumčareno oružje iz policijskih skladišta?

>> Suđenje Cmrečaku i Papecu: Odakle oružje i kome je bilo namijenjeno