Stričak: "Trebalo je godinu i pol da uređaj za magnetsku rezonanciju stigne u OB Varaždin" Foto: Facebook Anđelko Stričak

Stričak: "Trebalo je godinu i pol da uređaj za magnetsku rezonanciju stigne u OB Varaždin"

IHR/Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 11:06h | Objavljeno u Aktualno

- Trebalo je godinu i pol da uređaj za magnetsku rezonanciju u iznosu od 7,1 milijuna kuna stigne u Opću bolnicu Varaždin. Zahvaljujem se ministru Kujundžiću i na tome - objavio je saborski zastupnik HDZ-a i šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak na svojem Facebook profilu.

Podsjetio je kako je još 14. srpnja 2017. godine održan sastanak u Hrvatskom saboru kojem su prisustvovali ministar Milan Kujundžić, pomoćnik ministra dr. Denis Kovačić, župan Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i Anđelko Stričak.

Na tom se sastanku razgovaralo o izgradnji Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, izgradnji Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama te nabavi MR i CT uređaja.

Podsjećamo, uređaj za magnetsku rezonanciju stigao je jučer u OB Varaždin koja je tako postala prva javna zdravstvena ustanova na sjeverozapadu Hrvatske koja ima uređaj za MR.

U Opću bolnicu Varaždin stigao uređaj za magnetsku rezonanciju (MR)

U tijeku je opremanje i prilagodba prostora za sam uređaj te se očekuje da bi do kraja ožujka vrijedan uređaj mogao početi s radom.