Stričak: "Tko je vidio da ako si direktor i HNS-ovac da plaćaš račune?"

vv | 17.11.2016. u 16:24h | Objavljeno u Aktualno

HDZ-ov Anđelko Stričak u priopćenju je komentirao navode varaždinskog župana Predraga Štromara. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Blago siromašnima duhom, jer njihovo je Kraljevstvo nebesko".

Ta rečenica najbolje oslikava ovotjedne izjave župana Varaždinske županije gospodina Predraga Štromara. Osim što je počeo pozivati saborske zastupnike na "igrokaze", kojima je cilj amnestirati ga od nesposobnosti i nerada, sam se bavi amnestiranjem sebi sličnih.

Umjesto da proanalizira što u projektu Aglomeracija nije dobro, zbog čega se kasni s projektiranjem, zbog čega padaju natječaji, da li će se morati platiti penali, da li će se uspjeti povući sva predviđena sredstva iz EU fondova te koje će posljedice sve to imati na provedbu projekta, župan proziva sve koga se sjeti. Tako proziva sudove zbog kašnjenja u projektiranju. Naime, za općine obuhvaćene tim projektom (Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Maruševec, Beretinec, Vidovec, Sv. Ilija, G. Kneginec, Trnovec Bartolovečki ) još nije ishođena građevinska dozvola, jer se kasni s projektiranjem. Zbog toga što mu padaju natječaji krivi su – ponuditelji! Pa tako župan izjavljuje: "Kada vidiš da nitko nije napravio dobru dokumentaciju, onda si čak razmišljaš da oni uopće nemaju potrebe raditi, a ni želje".

Potom proziva načelnike, gradonačelnike, župane iz priobalja, jer u njihovim sredinama proračunski prihodi po stanovniku iznose između 2.000 do 6.000 kuna. Očito zaboravlja da je on župan i da bi bilo dobro da objasni što je poduzeo da bi ti prihodi u Varaždinskoj županiji bili veći. Ipak se u vrijeme Milanovićeve Vlade često pozivao na vertikalu vlasti, mjesni odbori, općina, grad, županija i država. Ta „njegova vertikala“ je dovela do toga da su 14. 11. 2014. godine donesene izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak kojim izmjenama je proračun Varaždinske županije u 2015. godini oštećena za 18. 834.913 kuna. Za navedene izmjene i dopune glasali su i tadašnji zastupnici iz redova HNS-a, Marijan Škvarić i Milorad Batinić. Paralelno s time, u mandatu Milanovićeve Vlade nije uspio realizirati niti jedan projekt, čak niti riješiti zbrinjavanje bala, a znamo da je HNS bio u toj Vladi ključni koalicijski partner. Navedeni podatak dovoljno govori koliko su gospodina Predraga Štromara uvažavali kao drugog čovjeka HNS-a .

Ovih dana župan je opet vrlo aktivan pa iz petnih žila brani člana svoje stranke Vladu Vlašića zbog neplaćanja računa gradskim komunalnim tvrtkama. Pa tko je još vidio da ako si direktor i još k tome član HNS-a da plaćaš komunalne račune? Redovito plaćanje računa je za ostale građane korisnike komunalnih usluga Varkoma, Parkova, Čistoće….

Trenutačno, naš vrli župan još traži krivce za propale natječaje za dogradnju kirurgije Opće bolnice Varaždin po JPP modelu i za dogradnju/izgradnju škola i dvorana po JPP modelu. Stoga sačekajmo idući tjedan da saznamo koga župan smatra odgovornim za propast tih natječaja, odnosno, tih projekata.