Stričak pozvao Petrića da Bolnici vrati 1,1 milijuna kuna, oni zaprijetili - ovrhom! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak pozvao Petrića da Bolnici vrati 1,1 milijuna kuna, oni zaprijetili - ovrhom!

IHR/Varaždinske vijesti | 8.8.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Općoj bolnici Varaždin prijeti ovrha i to od strane – Odvjetničkog društva Petrić i dr.! Prijedlog za ovrhu u ukupnom iznosu od 373.177,19 kuna varaždinska bolnica zaprimila je 29. srpnja ove godine i ako do 12. kolovoza ne podmiri navedeno dugovanje, pokrenut će se prisilna naplata nenaplaćenih potraživanja.

Spomenuto odvjetničko društvo, u kojem je partner Hrvoje Petrić, varaždinski gradski vijećnik iz platforme Budimo grad, zastupalo je bolnicu u predmetima pokrenutim od strane radnika vezano uz isplatu plaća i naknada plaća temeljem odredaba primijenjivih kolektivnih ugovora. Sklopljena su dva ugovora o zastupanju, a do raskidanja zadnjeg došlo je 7. srpnja prošle godine, ni mjesec dana nakon što je dužnost župana preuzeo HDZ-ov Anđelko Stričak. Uz raskid poslovne suradnje, koja je na kraju Bolnicu koštala 1,1 milijuna kuna, župan Stričak u javnosti je već nekoliko puta ustvrdio kako je tim sporovima nanesena šteta bolnici jer od ukupno 101 pokrenutog spora nije dobiven - nijedan.

- Siguran sam da je Petrić jedan fin čovjek i da će vratiti tih 1,1 milijuna kuna varaždinskoj bolnici. U vrijeme kada se cijeli svijet bori protiv pandemije gledati gdje ćeš koju kunu zaraditi, to je sramotno - ustvrdio je župan Stričak na sjednici Županijske skupštine još u studenom prošle godine, dok je u veljači pozvao i DORH da utvrdi je li uopće bilo potrebno sklapati ugovore sa spomenutim odvjetničkim društvom.(...)

- Tražbine u odnosu na koje je pokrenut predmetni ovršni postupak su tražbine odvjetničke nagrade za pružene usluge odvjetničkog zastupanja. Radi se o dijelu tražbina koje Odvjetničko društvo Petrić i dr. trenutno ima prema varaždinskoj bolnici. Tražbine u vezi kojih je pokrenuta ovrha dospijevale su na naplatu u razdoblju od ožujka 2020.
godine na dalje. Budući da nagrada za određene radnje zastupanja nije bila plaćena i preko dvije godine, ravnatelju OB Varaždin uputila sam više poziva radi mirnog rješenja ovog prijepora, međutim niti na jedan poziv ni riječju nije odgovoreno. Odgovor nismo primili niti na prijedlog da se održi sastanak radi dogovora oko podmirenja ovih obveza - kaže Ana Petrić, direktorica Odvjetničkog društva Petrić i dr. (...)

Hoće li bolnica platiti dug i što još kažu u Odvjetničkom društvu Petrić i dr. pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u