Stričak odgovorio Reformistima: "Nema ih nigdje pa su se morali oglasiti..." Foto: arhiva/vv

Stričak odgovorio Reformistima: "Nema ih nigdje pa su se morali oglasiti..."

vv | 26.8.2022. u 18:10h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak reagirao je na današnje priopćenje članova Narodne stranke-Reformisti, u kojem su, među ostalim, naveli da je prijedlog o prelasku na online nastavu radi uštede energenata u školama van svake pameti i nebulazan, a župana i HDZ okarakterizirali kao nesposobne i socijalno neosjetljive.

>>Reformisti: Prijedlog o prelasku na online nastavu zbog uštede u školama je van svake pameti!

Reakciju župana Stričaka prenosimo u cijelosti.

- U četvrtak je Crobarometar predstavio rezultate mjesečnog istraživanja za kolovoz 2022. iz kojeg je vidljivo da i dalje najveću podršku birača uživa HDZ s 30,1% ispitanih. Potom slijedi SDP s podrškom 13,2 % zatim slijede MOST s 9.2%, MOžEMO 9%, Domovinski pokret 4,0%,IDS 2.9%, FOKUS 2.5%, HSU 2.5%, HSS 1.5%, Ključ Hrvatske 1.5%.

"Reformista nema ni u statističkoj pogrešci, ni u arheološkom sloju"

Kao što je vidljivo Narodne stranke-Reformisti nema nigdje.

Obzirom da ih nema nigdje, ni u statističkoj pogrešci, a ni u arheološkom sloju, morali su se oglasiti. Po običaju to su opet izveli setom laži, obmana i demagogije. Tako su poslali priopćenje da se na 63. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanoj u Varaždinu raspravljalo o održavanju online nastave u novoj školskoj godini.

Naime, ni jedan župan, kao ni zamjenici župana koji su prisustvovali sjednici nisu otvarali tu temu, već je kod davanja izjave predsjedniku Zajednice tj. županu Danijelu Marušiću i meni postavljeno novinarsko pitanje što mislimo o izjavi bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka da će se zbog rasta cijena energenata županije naći u financijskim poteškoćama i razmatra li se mogućnost prelaska na online nastavu.

Moja izjava je bila “Svjedoci smo porasta cijene energenata od početka ove godine, koje su između 50 do 70 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Mi smo još početkom ove godine, za cijelu godinu osigurali isporuku dovoljne količine energenata, a što nam donosi jesen i zima, što će biti iduće godinu, to samo dragi Bog zna. Nažalost, pred nama su jesen i zima gdje se očekuje daljnji rast cijene energenata i naravno da i mi, župani vodimo brigu o tome, posebno kada govorimo o županijskim institucijama. Zasad ono što mogu reći je da imamo dovoljno svega da osiguramo normalno funkcioniranje ustanova, naravno, ako se ne dogodi nešto neočekivano.” - stoji u očitovanju župana Varaždinske županije, Anđelka Stričaka.