Stričak: ”Naš ambiciozni program realizirat ćemo uz pomoć aktualne Vlade premijera Plenkovića” Foto: Ilustracija

Stričak: ”Naš ambiciozni program realizirat ćemo uz pomoć aktualne Vlade premijera Plenkovića”

IHR/Varaždinske vijesti | 7.6.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Upoznat ću se sa stanjem projekata koji su u fazi realizacije i kako teku radovi, projektima koji su u pripremi ili fazi raspisivanju natječaja, a odmah na početku obavit ću i razgovore s predsjednicima svih političkih stranaka, odnosno opcija čiji vijećnici su osvojili mandate u budućem sazivu Županijske skupštine, a vezano za formiranje skupštinske većine i radnih tijela – najavio je svoje prve poteze novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak nakon što je u petak i službeno preuzeo dužnost.

Naš program – ostvariv

Svoju i HDZ-ovu pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora za župana nazvao je povijesnom za HDZ Varaždinske županije, koji uspješno vodi već osam godina.

- I kao predsjednik županijskog HDZ-a i kao saborski zastupnik obišao sam svaki kutak naše županije i razgovarao sa svima, čuo potrebe naših građana i pokušao u suradnji s koalicijskim partnerima na svim razinama, od lokalne, županijske do državne riješiti one ključne probleme. Drago mi je što su stanovnici Varaždinske županije prepoznali moj angažman i trud, smjer u kojem idem sa svojim timom i ciljeve koje želimo ostvariti te nas nagradili povjerenjem na ovim izborima. To povjerenje ćemo opravdati. Kampanja koju smo vodili bila je afirmativna i pozitivna, nismo se bavili populizmom, demagogijom, vrijeđanjem i omalovažavanjem – kaže Stričak s kojim smo razgovarali o budućem sazivu Županijske skupštine i suradnji s ostalim strankama čiji su vijećnici osvojili mandate, novim projektima, EU fondovima, odnosu s novim gradonačelnikom Varaždina, ali i tome je li popio kavu s bivšim varaždinskim županom Radimirom Čačićem, kao što je i najavio.

Što ćete promijeniti u vođenju Županije u odnosu na svog prethodnika?

Način komunikacije i rada sa svima otvorenim za suradnju koja će doprinijeti još boljim rezultatima naše županije. Župan postavlja ciljeve, okuplja suradnike i zajedno s njima nastoji zacrtano realizirati. Mi smo biračima ponudili ambiciozan program, ali u suradnji s Vladom premijera Plenkovića - ostvariv.

Hoćete li provesti reorganizaciju u županijskoj upravi? Trebaju li se zaposlenici, članovi Upravnih vijeća županijskih ustanova iz redova Reformista bojati za svoj posao?

U petak smo temeljem povjerenja birača preuzeli odgovornost za vođenje Varaždinske županije, a to podrazumijeva i reorganizaciju prema novonastalim okolnostima. U ovom pitanju miješate radno mjesto i upravljačke dužnosti. Za radno mjesto ne mora nitko strahovati, ali da će biti reorganizacije, bit će. Što se tiče Upravnih vijeća sigurno će biti razrješenja i novih imenovanja. Na primopredaji dužnosti nas je, između ostalog, dočekala ostavka gospodina Vugrina, načelnika Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, a uz ostavku niti jedan jedini papirić, kao primjerice podatak o epidemiološkoj situaciji, procjene, jednostavno ništa. Samo ostavka. Još jedan primjer bezobrazluka prema građanima. Minimum korektnosti bi bilo upoznati novu ekipu s radom stožera, stanjem i očekivanjima...

Koji su novi projekti, kako do većine u Županijskoj skupštini i zašto je Čačić kao Donald Trump pročitajte u novom broju Varaždinca...