Stričak: Gospodine Markoviću, zbog čega se Grad Varaždin nije javio i povukao bespovratne novce za novi dom umirovljenika? Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Stričak: Gospodine Markoviću, zbog čega se Grad Varaždin nije javio i povukao bespovratne novce za novi dom umirovljenika?

Varaždinske vijesti | 3.10.2024. u 15:35h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan Anđelko Stričak očitovao se na navode zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića. Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

Nakon što je „socijalno osjetljiva“ gradska vlast Varaždina (Miroslav Marković i Neven Bosilj) podigla cijene svih usluga koje pruža Grad, njihove tvrtke i ustanove, npr. smještaj djece u vrtićima, cijenu odvoza otpada, komunalne i grobne usluge, a isto tako zbog njihove odluke Varaždinci i Varaždinke plaćaju najveći porez u državi, javio se gospodin Miroslav Marković.

Zbori isto kao i njegov mentor Radimir Čačić, razlike nema, a svaka sličnost je slučajna. Sve se svodi na sipanje laži i obmana, a zbog sličnih slučajeva se nedavno javno i ispričavao.

Najnovija obmana potekla od dotičnog gospodina je da se Varaždinska županija nije javila za sredstva iz Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti za izgradnju doma za starije i nemoćne osobe.

Na Otvoreni poziv „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe“ (https://fondovieu.gov.hr/pozivi/54) mogli su se javiti isključivo i jedino gradovi i općine.

O tome se u više navrata raspravljalo i na sjednicama Županijske skupštine, temeljem vijećničkih pitanja te su poslani upiti svim gradovima i općinama zašto se nisu javili na taj poziv. Međutim, iz Grada Varaždina ni „bu“ ni „mu“.

Stoga bi bilo lijepo da gospoda Miroslav Marković i Neven Bosilj sada javno odgovore: zbog čega se Grad Varaždin nije javio za ta bespovratna sredstva za izgradnju doma za starije osobe?

Smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin, čiji je osnivač Varaždinska županija, zasigurno je jedan od najkvalitetnijih, a ujedno i najjefinijih u državi. O interesu za smještaj u njemu najbolje govori podatak o 2.760 osoba na listi čekanja. Ta lista isto tako najbolje govori o potrebama za takvim smještajem.

Neshvatljiva nam je ravnodušnost gospode Markovića i Bosilja, da ih nije briga za umirovljenike i starije osobe te da nisu tražili bespovratna sredstva za izgradnju centra za starije osobe, i to bez obzira što Grad Varaždin ima daleko najveći financijski potencijal od svih naših gradova i općina.

U privitku dostavljamo pitanja vijećnika Županijske skupštine na tu temu i odgovore naših gradova i općina, a natječaj je dostupan na sljedećoj poveznici: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/54, piše u očitovanju varaždinskog župana Anđelka Stričaka.
Anđelko Stričak