Stričak: Dokazano nesposobni župan smjenjuje dokazano sposobnu ravnateljicu OBV

| 13.1.2017. u 11:22h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak na današnjoj je konferenciji komentirao mandat aktualnog HNS-ovog župana Predraga Štromara. Nakon što mu je čestitao rođendan, istaknuo je da se samo bavi samohvalom.

- Dvije se godine hvali kako projekt Aglomeracije pod njegovim vodstvom sjajno napreduje, a potom iz medija saznajemo da veći dio tog projekta naročito dio koji se odnosi na okolne općine još nema građevinsku dozvolu te da su mu svi raspisani natječaji propali - rekao je Stričak dodajući da mu je razumljivo zbog čega toliko samohvale.

Među ostalim, Stričak naglašava da iza župana i njegovih osam godina dužnosti, neće ostati ni jedan realiziran projekt, a u tom razdoblju je na raspolaganju imao ukupno 1,609.095.599,95 kuna proračunskih sredstava i za taj iznos nije uspio izgraditi ili dograditi ni jednu školu, školsko-sportsku dvoranu, vrtić ili zdravstvenu ustanovu.

- U tih milijardu i šesto milijuna kuna nije bilo sredstava ni za izgradnju barem jedne školsko-športske dvorane, bilo u sklopu OŠ Donja Voća, bilo u OŠ Bisagu ili OŠ Remetincu, nije se našlo ni dvadesetak milijuna kuna za izgradnju/dogradnju barem jedne od škola, bilo one u Martijancu ili Sv. Iliji ili one u Ivancu, nije se našlo ni kune za sufinanciranje izgradnje dječjih vrtića, nije se našlo ni kune za izgradnju zdravstvenih ustanova - negoduje Stričak i zaključuje kako bi župan prikrio te "svoje sjajne uspjehe" sada pokreće postupak smjene ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember.

- Zadnja dva mjeseca preko medija pušta spinove o njenoj smjeni, malo ju smjenjuju liječnici, potom medicinske sestre, potom SDP, potom HDZ, odnosno nema hrabrosti priznati da ju zapravo smjenjuje on - napominje Stričak dodajući kako je ona u svega niti pola godine svog ravnateljskog mandata pokrenula projekte u vrijednosti oko 200 milijuna kuna.

- Mi u HDZ-u smatramo da dobro radi svoj posao i stoga ima našu podršku. Volio bih da se i SDP i HNS, ali i župan javno izjasne o tome da li ima njihovu podršku - ističe.

Na novinarski upit kada će HDZ objaviti ime svog kandidata ili kandidatkinje za župana, Stričak je odgovorio da će to učiniti kada dođe vrijeme.

Istaknut ćemo njega ili nju kad mi smatramo da je vrijeme i kada će biti najjači učinak za stranku za izbore. Najbolji smo kad slažemo liste zadnji tjedan, tako je bilo za parlamentarne izbore i za varaždinske mjesne odbore. Imat ćemo kandidate u svim općinama i gradovima i na vrijeme ćemo ih istaknuti – odgovorio je predsjednik županijskog HDZ-a i dodao da HDZ na lokalne izbore najvjerojatnije ide sam.