Što je s Trakošćanskim jezerom i žičarom, za koju načelnik Poljak ima osiguranog investitora? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što je s Trakošćanskim jezerom i žičarom, za koju načelnik Poljak ima osiguranog investitora?

IHR/Varaždinske vijesti | 12.7.2023. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno

Ni veliki projekt izmuljivanja Trakošćanskog jezera nije zaobišao današnji aktualni sat Županijske skupštine.

- Zbog roštiljade na Dravi i šteta od tuče Stričak prozvao SDP, ali tu nije stao...

- Župan prozvao Bilića zbog liječnika Doma zdravlja: "I Bilić, i Kišić i Crnković sve su znali, ali ih nije bilo briga!"

Vijećnik iz redova Reformista Željko Bedeković ustvrdio je kako je Trakošćansko jezero jedan od turističkih bisera Varaždinske županije, a od jezera dan danas nema traga.

- Dana 29. studenog 2021. godine počeli su radovi, trebali su biti gotovi 22. travnja 2022. godine, a sada se nalazimo u srpnju 2023. godine. Turistička sezona 2021. godine je bila ubijena, 2022. godine turistička sezona je ubijena i turizam u Trakošćanu trenutno spava. Osim što po medijima vidim da će se graditi žičara, mene zanima kada će Trakošćan opet dobiti svoje jezero? - pitao je vijećnik Reformista na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Zamjenica župana Silvija Zagorec ustvrdila je kako se Trakošćansko jezero već četvrti ili peti put spominje na sjednici Županijske skupštine.

- Slažem se s vama i iznimno je bitno te u interesu žitelja Varaždinske županije da se projekt izmuljivanja privede kraju. Što se tiče odgovornosti Varaždinske županije, s Općinom Bednja, premještaj ribljeg fonda je izvršen. Ugovor je potpisan za vrijeme mandata u ožujku, kad je na vlasti bio Radimir Čačić. Varaždinska županija je s Općinom Bednja izvršila premještanje ribljeg fonda, a investitor projekta su Hrvatske vode. Trenutne informacije s kojima raspolažemo je da provodi postupak javne nabave za odabir izvođača. Uputit ćemo, hitno i promptno, dopis Hrvatskih vodama o statusu izmuljivanja na Trakošćanskom jezeru - rekla je zamjenica župana Zagorec i još jednom ustvrdila kako se slaže da je Trakošćan i jezero uz njega biser Varaždinske županije koja puno ulaže u turizam, te vjeruje da će jezero uskoro biti na svom mjestu.

- Pozdravljamo inicijativu načelnika Općine Bednja Damira Poljaka koji razmišlja proaktivno i radi u interesu svojih žitelja, a koji želi Općinu Bednju oplemeniti novim turističkim proizvodom. Spomenuli ste žičaru za koju su osigurana financijska sredstva, tako da pozdravljamo kad načelnik ima ideju, osiguranog investitora, a kojom bi se dodatno oplemenio život zajednice - rekla je zamjenica župana.

Označeno u