Župan prozvao Bilića zbog liječnika Doma zdravlja: "I Bilić, i Kišić i Crnković sve su znali, ali ih nije bilo briga!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Župan prozvao Bilića zbog liječnika Doma zdravlja: "I Bilić, i Kišić i Crnković sve su znali, ali ih nije bilo briga!"

IHR/Varaždinske vijesti | 12.7.2023. u 11:41h | Objavljeno u Aktualno

Pitanje nedostatka liječnika u Domu zdravlja u Ludbregu nije zaobišlo ni aktualni sat današnje Županijske skupštine.

- Dom zdravlja Ludbreg u energetsku obnovu, no što je s manjkom liječnika?

- Nedostatak liječnika u ludbreškom Domu zdravlja: "Ponudili smo rješenje koje bi zadovoljilo i liječnike i pacijente"

Dok se HDZ-ova vijećnica Brankica Kovaček osvrnula na ulaganje u opremu te ustvrdila kako je u zadnje tri godine u Dom zdravlja Ludbreg uloženo 50.000 eura više nego što je uloženo u razdoblju od 2010. do 2021. godine, HNS-ov Zoran Kunić ustvrdio je kako hitno treba pronaći neko rješenje što se tiče nedostatka liječnika u toj županijskoj ustanovi. SDP-ov vijećnik Nino Ivanuša pitao je zašto Varaždinska županija i Dom zdravlja Varaždinske županije ne prihvaćaju ni jedan od dva načina rješavanja ove problematike.

- Župane, ponuđena su dva rješenja. Moram se referirati na zadnju sjednicu ludbreškog Gradskog vijeća gdje se postavilo pitanje zašto župan mrzi Ludbreg? Da, u Domu zdravlja Ludbreg se ulaže u opremu, ali tko će s time raditi? - pitao je vijećnik Ivanuša.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako je u razdoblju od 2014. do 2019. godine čak 14 liječnika, koji su tamo radili, otišlo u mirovinu.

- Prije toga nije se vodila briga tko će te liječnike zamijeniti. Tada su, gle čuda, gradonačelnik Bilić, zamjenik župana Kišić i ravnatelj Doma zdravlja Crnković, svi iz Ludbrega, znali su da liječnici odlaze u mirovinu i nije ih bilo briga. Nikoga od njih. Sada, nakon sedam, osam godina su se sjetili postavljati pitanja gdje su liječnici. Školovanje i specijalizacija liječnika obiteljske medicine traje 10 godina, znači 10 godina se čeka, recimo to tako, na gotovog liječnika. E sad, tu ima puno šumova, jer je predizborna kampanja krenula, a gradonačelnik Bilić očekuje da bude visoko pozicioniran na listi župana susjedne županije Matije Posavca i očito ne bira sredstva da bude prepoznatljiv i vidljiv. Mi nećemo tako raditi kampanju. Mi ćemo je voditi tako da pitamo tog gradonačelnika neka stane uz objekt koji si izgradio u svoja tri mandata. A takvih objekata u Ludbregu nema. Osim sanacije divljih odlagališta, a to je platila država. Tako ćemo voditi kampanju - rekao je župan Stričak i ustvrdio kako ga ipak najviše žalosti što u Gradskom vijeću Ludbregu postoji "neka pozicija i opozicija, oporba".

- Gdje su oporbeni vijećnici da ne znaju guknuti? Nisu valjda organizirani u ilegalne partijske ćelije? Pa se za njih ne smije znati. Pa se pojave, hvala Bogu, hrabre mame, koje se usude Biliću prigovoriti. Pa mu pišu: "Poštovani gospodine Bilić, ovim putem vam se obraćamo nastavno na posljednju sjednicu Grada Ludbrega, gdje ste javno iznijeli sramotu da se pedijatrici dr. Šali, očito više ne radi i kako vi tu ne možete ništa". I sad mame opisuju tu vrijednu liječnicu koja brine za ludbrešku djecu. I nakon toga, taj isti gradonačelnik, vezano uz ispriku toj istoj pedijatrici, ne vidi zašto bi se njoj javno ispričao. Evo, s obzirom da u Ludbregu oporbe nema, ili je u ilegali, ja pozivam mame da se jave meni, da održimo jedan sastanak - rekao je Stričak i dodao kako u Ludbregu postoje četiri ambulante u Domu zdravlja, te su tri popunjene.

- Ovo što se događa na sjednicama Gradskog vijeća nije dobro, da se tu širi govor mržnje, nije dobro. Ja ne znam što je to župan, Županijska skupština ili bilo koji drugi odjel u našoj županiji loše odradio za Ludbreg? Znači, nikad toliko investicija, nikad toliko novih projekata, a oni non stop s nečim nezadovoljni. U školi su im do prošle godine žice visile na sve strane, nitko se od tih istih stručnjaka nije sjetio, hajdemo mi to obnoviti, kako ne bi stradala djeca. Riješili smo to. Ove godine nastavljamo dalje obnavljati školu, dvoranu, nikad toliko investicija, uglavnom, i onda se tamo pojave nekakve Bilićeve sektašice koje šire govor mržnje. Župan mrzi Ludbreg. Temeljem čega? Ili je to možda poziv na linč? I naravno, opet, oporbeni vijećnici u ilegali.