Stigao odgovor iz Grada - izgradnja rotora kod groblja u proračunu za sljedeću godinu

| 22.10.2019. u 12:10h | Objavljeno u Aktualno

Prema informaciji iz Grada Varaždina, gradnja rotora na raskrižju kod groblja u proračunskom je planu za 2020. godinu.

Na raskrižju Hallerove aleje i Ulice Ratimira Hercega sa sadašnjim se semaforom gotovo svakodnevno stvaraju prometne gužve, a gradonačelnik Čehok još je početkom ove godine najavio da će se na tome mjestu izgraditi rotor i pothodnik za pješake.

Iako je prije dvije godine promijenjen režim rada semafora na tom raskrižju, i dalje se stvaraju prometni čepovi, pa smo gradske službe pitali može li se nekako korigirati rad semafora dok se ne izgradi rotor.

U Gradu pojašnjavaju da je sadašnji plan rada semafora isprogramiran prema projektu kojeg su prihvatili Grad i policija.

- Dosad su bile dvije izmjene vremenskih planova; 2013. i 2017. godine te mala izmjena po priloženim rješenjima u siječnju 2018. godine - objašnjavaju iz Grada Varaždina iznoseći detaljni raspored izmjene semaforskih svjetala u svim prometnim smjerovima.

- Postojeći semaforski uređaj ima tehničke mogućnosti za izmjenu osam vremenskih planova tijekom dana. Naravno za bilo kakve izmjene potrebna je tehnička dokumentacija i novi projekt (Prometni elaborat) vremenskih planova koji ponovno mora biti verificiran od strane investitora i policije - piše u odgovoru.

Označeno u