Odluka o podnošenju zahtjeva donesena je na sjednici županijskog odbora HSS-a

Štete zbog mraza: HSS traži proglašenje elementarne nepogode

I.D./Varaždinske vijesti | 27.4.2016. u 13:03h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Stručnog vijeća HSS-a Varaždinske županije Ivica Šantek uputio je županu Varaždinske županije Predragu Štromaru zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode uzrokovane niskim temperaturama u noći s ponedjeljka, 25. travnja na utorak, 26. travnja.

Odluka o podnošenju zahtjeva jednoglasno je donesena na redovitoj sjednici županijskog odbora HSS-a Varaždinske županije, održanoj 26. travnja.

- Kao što je svima poznato, u jutarnjim satima 26. travnja temperatura se na pojedinim mjestima naše županije spustila i do -5°C, te je tako prouzročila velike štete u vinogradima, voćnjacima, povrtnim kulturama, ukrasnom bilju i ostalim kulturama. Obilaskom terena utvrđeno je kako su štete na pojedinim kulturama i do 100 posto, stoga zahtijevamo od župana, kao mjerodavne osobe, da proglasi elementarnu nepogodu za područje Varaždinske županije, uz prethodno utvrđivanje postotka štete, te na taj način pomogne našim sugrađanima koji su i ovako u teškim ekonomskim prilikama - naglasili su iz HSS-a, dodajući kako vjeruju da će župan pozitivno odgovoriti na njihov zahtjev.