Srednja škola Novi Marof partner u projektu Youth Forward

vv | 28.10.2024. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Srednja škola Novi Marof jedna je od pet partnerskih škola u Hrvatskoj u kojoj se provodi projekt Youth Forward (Zagreb, Pula, Crikvenica, Osijek, Novi Marof). Sufinanciran je sredstvima Europske unije i organizacije The Transatlantic Foundation, a nositelj projekta je Zaklada Znanje na djelu.

Namijenjen je učenicima srednjih škola s ciljem razvoja pilot projekata profesionalnog usmjeravanja. U sklopu ovog projekta učenici će imati priliku osmisliti i implementirati programe karijernog savjetovanja i profesionalnog usmjeravanja u svojim školama, čime će pomoći svojim vršnjacima u odabiru buduće karijere. U projektu sudjeluje 25 učenika od 1. do 4. razreda četverogodišnjih obrazovnih programa
Škole – opća gimnazija, ekonomist i tehničar za računalstvo, uz podršku stručne suradnice pedagoginje Marine Bukal Pofuk i voditelja udruge Mladi za Marof Daria Žmegača.

Tijekom projekta učenici sudjeluju u nizu radionica tijekom kojih uče o osnovama profesionalnog usmjeravanja i razvoju projekata te razvijaju vlastite projektne ideje. Prva radionica za učenike Srednje škole Novi Marof održana je uživo 23. listopada 2024. godine, a vodio ju je g. Damir Mužina iz Zaklade Znanje na djelu. Učenici su interaktivnim metodama učili kako osmisliti i razviti projekt koji će se uspješno implementirati u njihovoj školi.

Po završetku projekta, svih pet škola predstavit će svoje projektne ideje na završnom događanju u Zagrebu, gdje će najbolja ideja biti nagrađen iznosom od 1.000 EUR, a nagrada će poslužiti za implementiranje osmišljenog školskog projekta.

Galerija slika