Sredinom travnja počinje izgradnja rotora u Gojancu; pa se Radićeva ulica zatvara za promet

MGA | 19.3.2024. u 17:55h | Objavljeno u Aktualno

Odgovarajući na pitanje vijećnika Filipa Težaka (SDP) o izgradnji novih cesta na području Varaždina gradonačelnik Neven Bosilj odgovorio je da su napravili popis prema kojem je dosad napravljeno ili su u planu radovi na ukupno 35 prometnica. Najavio je da će zbog izgradnje turbo rotora u Gojancu promet na tom dijelu biti otežan tj. bit će preusmjeravan.

Tvrtka Colas s radovima na rotoru u Gojancu počinje 15. travnja, a radovi bi trebali biti gotovi do održavanja Špancirfesta. Tijekom tog razdoblja, a minimalno oko tri mjeseca, morat će se zatvoriti promet na ulazu i izlazu iz Varaždina kroz Radićevu ulicu tj. promet će biti preusmjeravan ili prema Optujskoj ulici ili prema Poljani Biškupečkoj. 

- Druga mogućnost bi bila zatvaranje obilaznice, što znači da bi kamionski promet morao biti preusmjeravan kroz grad, a to ne želimo - rekao je gradonačelnik dodajući da će se dnevno raditi po 10 sati. Nakon dovršetka rotora u Gojancu, kreće i gradnja rotora u Hrašćici ali tamo neće biti zatvaranja prometa. 

Označeno u