Sljedeći mjeseci ključni za spas 750 radnih mjesta u Varteksu

vv | 25.5.2023. u 18:54h | Objavljeno u Aktualno

Mladi podzetnik iz Imotskog Antonio Popić odnedavno je vlasnik 10,67 posto dionica varaždinske tekstilne industrije Varteks. Za portal Radio Nu rekao je kako situacija u Varteksu nije bajna, a u sam posao ušao je nakon dobrog proučavanja same situacije u Varteksu, ali i osluškujući vibracije tržišta.

>> O budućnosti Varteksa Josip Tot: "Prije svega treba sve napraviti za nastavak rada"
>> Bakić gotovo rasprodao svoje dionice Varteksa; novi dioničar varaždinskog tekstilca je poduzetnik Antonio Popić

- Trenutačna situacija nije bajna, upravo smo u fazi pregovora s jednim investicijskim fondom koji bi unio kapital u tvrtku te samim time položio prava na dio nekretnina u vlasništvu naše tvrtke, isplatio založne dužnike te nam vratio kreditnu sposobnost kako bismo uspjeli preživjeti ovaj teški period u poslovanju.

Zalihe materijala su pri kraju, sljedeći mjeseci su ključni kako bismo održali poslovanje te spasili oko 750 radnih mjesta.

Očekujemo da se i država uključi u pomoć opstanka, jer Varteks je jedan od najdugovječnijih hrvatskih brendova koji ima stoljetnu tradiciju.

Ako uspijemo prebroditi sadašnju krizu, planiramo modernizirati proizvodni pogon te pojačati proizvodnju za vanjska tržišta, obnoviti naš maloprodajni lanac trgovina te preko društvenih mreža i pojačanog marketinga preko naših poznatih sportaša, influencera, glazbenika poticati mlade generacije da kupuju originalni hrvatski proizvod koji će odisati kvalitetom i modernim dizajnom…

Ali idemo korak po korak, bit će dinamičan i težak idući period, ali mogu vam obećati da ćemo svi dati sve od sebe za spas našeg modnog giganta. Za mjesec dana očekujemo sastanak suvlasnika te uprave, sigurno će doći do promjena u upravi, nadzornom odboru…

Planiram kontaktirati i jedno dobro poznato ime u poslovnom svijetu naše domovine, a to je gospodin Teo Vujčić, inače moj prvi mentor i poslovni uzor od kojeg sam puno toga naučio. Predložit ću mu mjesto savjetnika za proizvodnju i vanjsku trgovinu, jer smatram da je on idealna osoba koja nam svojim iskustvom može pomoći.

U prethodnoj godini ostvaren je prihod od oko 25 milijuna eura, smatram da uz jačanje proizvodnje za vanjske partnere (private label) te pokretanje percepcije mladih generacija da “Varteks” nije samo brend za “stare ljude” možemo ostvariti puno bolje prihode te samim time održavati likvidnost tvrtke, kao i sposobnost za daljnja ulaganja - ispričao je Antonio Popić.

Popić je magistar ekonomije koji je karijeru započeo u Agrokoru, i to kao menadžer izvoza u Zvijezdi. Zatim s partnerima kreće u privatne poslove koji uključuju distribuciju roba po hrvatskim trgovačkim lancima, ali ulaže i u nekretnine te turističko-ugostiteljski sektor.

Označeno u