O budućnosti Varteksa Josip Tot: "Prije svega treba sve napraviti za nastavak rada" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

O budućnosti Varteksa Josip Tot: "Prije svega treba sve napraviti za nastavak rada"

Ivica Kruhoberec | 17.4.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Bakićeva prodaja većine svojih dionica Varteksa nije me iznenadila. Kao investitor, što i sam priznaje, nije uspio na njima ostvariti dobit – štoviše, izgubio je – a niti vidi da bi mogao zaraditi pa ih se u velikoj mjeri riješio, što govori da su njegove pripremne radnje prije kupovine dionica bile nepotpune zbog kompleksnosti čitavog sustava Varteksa, ali isto tako otvara se pitanje kakve je informacije dobivao od strane uprave.

Dok se daleko od javnosti drži novi vlasnik skoro 25 posto dionica Varteksa, tako na nedavnu kupoprodaju dionica gleda Josip Tot, jedan od čelnika varaždinske tekstilne industrije s kraja prošlog stoljeća, koji je niz godina bio direktor njegovih vanjskih predstavništava, od Londona i Švicarske do Švedske, koji je prošle za svoj rad dobio Nagradu za životno djelo Grada Varaždina.

- Nenad Bakić je imao kao manji dioničar Varteksa izravne kontakte sa Zoranom Košćecom, koji je bio predsjednik uprave dugi niz godina još tamo od 2005. Tako, primjerice, na Skupštini dioničara 17. kolovoza 2017., kada je odlučeno da se vrijednost dionice smanji s 50 na 10 kuna, nije bilo Bakića. Na moje pitanje Košćecu gdje je Bakić, odgovorio mi je da mu je Bakić dao punomoć, i to mi pokazao! Tada mi je postalo jasno da se sve događa prema njihovom dogovoru - ukazuje Tot.... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...