Škvarić: Normalizacija usluge odvoza smeća isključiva je odgovornost SDP-a, Budimo grada i Reformista

Varaždinske vijesti | 6.7.2021. u 18:24h | Objavljeno u Aktualno

Vršitelj dužnosti predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik grada Lepoglave, Marijan Škvarić, reagirao je na obavijest društva Čistoća d.o.o. Varaždin o obustavi odvoza miješanog komunalnog otpada.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


- Nakon obavijesti o obustavi odvoza miješanog komunalnog otpada društva Čistoća iz Varaždina, koja je koncesionar za grad Varaždin i 14 JLS-ova u županiji, mi u HNS-a smatramo da politička prepucavanja koja trenutno pune medijske stupce nisu rješenje problema i odlažu rješenje istog, a time su na štetu građana kojima se usluga ne isporučuje.
- Kroz svoje političko djelovanje naglašavali smo da čovjek mora biti na prvom mjestu, stoga su svi koji su se kandidirali bili svjesni činjenice da moraju hitno rješavati probleme, a ne ljetovati ili prebacivati odgovornost.
- „Pobjednička alijansa“ u gradu Varaždinu, koju čine SDP, Reformisti i Budimo grad, koji je cijelo svoje političko djelovanje temeljio na rješenju problema bala i otpada općenito, ne preuzima odgovornost za rješavanje problema, dapače neki i šute (op.a. Budimo grad). Uz nabrojane aktere ne izuzimamo ni odgovornost uprave Čistoće za nastanak ali i rješavanje problema. Apeliramo na sve spomenute aktere, posebice na novoizabranog gradonačelnika, da hitno riješe problem, jer jedini koji ispaštaju u igricama prebacivanja odgovornosti, pogleda u prošlost i nerada su građani, koji siguran sam, nisu to birali – zaključio je Škvarić.

Označeno u