Martinčević u Skupštinu: "Obveza mi je jasno iznositi stavove građana koji smatraju da HDZ treba otići" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Martinčević u Skupštinu: "Obveza mi je jasno iznositi stavove građana koji smatraju da HDZ treba otići"

IHR/Varaždinske vijesti | 9.11.2022. u 16:49h | Objavljeno u Aktualno

Saborska zastupnica i predsjednica županijske organizacije Reformista Natalija Martinčević bit će na sljedećoj sjednici Županijske skupštine kao vijećnica. Kako nam je potvrdila, aktivirala je svoj mandat te će tako u Županijskoj skupštini zamijeniti vijećnicu Reformista Vericu Vitković, inače načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki.

- U Varaždinskoj županiji nema građanina kojem nije jasno kako, nakon godinu i pol mandata, HDZ-ov župan Anđelko Stričak ništa ne zna i ništa ne radi. Ne samo da naša županija stagnira, već ide "rikverc". Isto tako, svima je jasno da HDZ-ov župan Stričak neće dati ostavku već će i dalje "mrcvariti" ovu županiju. S obzirom da su Reformisti u ovom trenutku jedina jasno pozicionirana oporba HDZ-u u Županijskoj skupštini, kao predsjednica županijske organizacije Reformista imam obvezu jasno iznositi stavove građana naše županije koji smatraju da HDZ treba otići - poručila je Martinčević.

Reformisti imaju ukupno devet vijećnika u Županijskoj skupštini, te su njihovi vijećnici, poslije vijećnika HDZ – HSLS - HSU, kojih je ukupno 12, najbrojniji. Ova promjena dogodila se nakon incidenta u kojem je krajem rujna sudjelovao varaždinski župan, a uoči nove sjednice Županijske skupštine na kojoj će jedna od glavnih tema biti proračun za 2023. godinu.