Na Kudelićev prijedlog novinari izbačeni sa sjednice Stručnog vijeća bolnice

D.P/Varaždinske vijesti | 19.1.2017. u 13:27h | Objavljeno u Aktualno

Netransparentnim radnjama oko smjene ravnateljice varaždinske OBV kao da nema kraja, a posljednja u nizu je izbacivanje novinara sa sjednice Stručnog vijeća koja je upravo u tijeku u varaždinskoj bolnici.

Prijedlog da se novinare izbaci sa sjednice dao je neurokirurg Nenad Kudelić, što je privatila većina članova Stručnog vijeća.

- Ja nemam ništa protiv vas, vrlo ste mi dragi, ali u ovom trenutku ja osobno se osjećam vrlo neugodno jer je moja slika osvanula na svim portalima pa ako je moguće ja bih zamolio da se glasa o tome da se sjednica završi bez prisustva novinara - kazao je Kudelić novinarima.

Nakon što smo predsjednicu Stručnog vijeća Željku Grđan upoznali s time da smo od bolnice tražili prisustvovanje na sjednici koje nam je odobreno temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, ona je slegnula ramenima i rekla da će poštovati odluku Stručnog vijeća.

Inače, Stručno vijeće danas nastavlja sjednicu započetu i prekinutu dana 17. siječnja, a kao glavna točka dnevnog reda je rasprava o glasovanju o povjerenju primarijusu Ranku Stareu kao predstavniku Stručnog vijeća u Upravnom vijeću bolnice, koji je glasao za pokretanje razrješenja ranateljice Sanje Zember.

Zanimljivo je da je prijedlog da se novinari izbace dao Nenad Kudelić, koji je na prethodnoj sjednici branio odluke Upravnog vijeća kojima se želi razriješiti dosadašanja Uprava, a što smo mi i prenijeli.

Osim toga, šuška se kako je upravo Nenad Kudelić izgledni novi ravnatelj OBV kada se Sanja Zember smijeni.

- Ja sam kandidat kao i svaki drugi liječnik ove bolnice, a gorljivo branim samo struku - kazao je nakon prošle sjednice SV-a Kudelić.

Spomenimo samo kako je varaždinska Opća bolnica Javna ustanova koju financiraju porezni obveznici Republike Hrvatske u čijem je interesu da su upoznati sa događanjima u varaždinskoj bolnici.