Seminar o zaštiti na radu i zdravlju radnika u četvrtak u Varaždinu Foto: ilustracija / Pixabay

Seminar o zaštiti na radu i zdravlju radnika u četvrtak u Varaždinu

I.D./Varaždinske vijesti | 11.4.2017. u 09:11h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za unapređivanje zaštite na radu, uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU OSHA), u četvrtak 13. travnja u Varaždinu organizira poludnevni seminar-radionicu, na kojem će se predstaviti rezultati europskog istraživanja o modelima i primjerima učinkovitijeg upravljanja zaštitom na radu (ZNR) i zaštitom zdravlja radnika.

Kako poremećaji mišićno-koštanog sustava spadaju u učestale razloge bolovanje s dugim trajanjem, ta će tema biti u fokusu, ne samo teoretski, već će se predstaviti i primjeri dobre prakse kako smanjiti ili izbjeći poremećaje mišićno-koštanog sustava, te pokazati korisne vježbe.

Europsko istraživanje poduzeća o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2), koje je provela EU OSHA, bit će predstavljeno s ciljem boljeg i učinkovitijeg upravljanja zaštitom na radu i zaštitom zdravlja radnika, a rezultati istraživanja usporedit će se s vlastitom praksom i iskustvom. Uz temu o poremećajima mišićno-koštanog sustava, sudionici će sami izabrati četiri teme za koje žele da budu prezentirane: Starenje i ZNR, Prednosti dobre ZNR, Opasne supstance, Upravljanje ZNR i sudjelovanje radnika, ZNR i obrazovni sustav, Mikro i mala poduzeća i ZNR, Nanomaterijali, Stres i psihosocijalni rizici, Žene i ZNR, Mladi i ZNR. Također, bit će predstavljeni primjeri dobre prakse kako smanjiti ili izbjeći poremećaje mišićno-koštanog sustave, te pokazane korisne vježbe.

Seminar-radionica će se održati 13. travnja u Park Boutique Hotelu (Ulica Jurja Habdelića 6, Varaždin), s početkom u 10 sati. U organizaciji ovog seminara-radionice gostoprimstvo pruža Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Varaždin, a uz nju su u organizaciji pomogle i sindikalne središnjice.