SDP zatražio ostavku Vlašića, većina u Nadzornom odboru Varkoma odbila Foto: VV arhiva

SDP zatražio ostavku Vlašića, većina u Nadzornom odboru Varkoma odbila

V.M./Varaždinske vijesti | 27.12.2016. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

SDP-ov Neven Bosilj zatražio je u petak, 23. prosinca, na sjednici Nadzornog odbora Varkoma smjenu direktora Vlade Vlašića, no većina članova NO-a je to odbila.

Nakon što je članovima dostavljena i objašnjena dodatna dokumentacija za projekt Aglomeracije, što su sami zatražili, Neven Bosilj je ispred SDP-a postavio pitanje odgovornosti uprave za projekt Aglomeracije, budući da je to od njega zatražila njegova stranka.

Takva odluka bila je i očekivana s obzirom na to da SDP ima dvojicu od ukupno devet članova NO-a, dok većinu imaju članovi HNS-a i HSU-a.

- Premda su ostali članovi Nadzornog odbora s razumijevanjem prihvatili da je to tražila njegova stranka, ocijenili su da nema osnove da se pokreće rasprava o odgovornosti nakon svih objašnjenja koja su dobili za projekt Aglomeracije. Također je dogovoreno da će se Glavna skupština održati 15. veljače te je utvrđen i dnevni red. Dioničarima će biti podnijeto izvješće o rezultatima poslovanja u 2016. godini, izvješće o projektu Aglomeracije te informacija o natječaja za prodaju Aquatehnike - komentirao je direktor Varkoma Vlašić nakon sjednice.