SDP: Prijedlog odluke o proširenju naplate parkiranja novi je Čehokov harač Foto: VV arhiva / ilustracija

SDP: Prijedlog odluke o proširenju naplate parkiranja novi je Čehokov harač

Varaždinske vijesti | 6.6.2020. u 16:42h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković osvrnuo se na prijedlog odluka o određivanju javnih parkirališta te organiziranju i naplati parkiranja na području grada Varaždina, koje će biti na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća u srijedu 10. lipnja, istaknuvši da je riječ o "novom Čehokom haraču".

- Nakon višestrukog povećanja računa za odvoz smeća i povećanja komunalne naknade za 25% ova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Čehokom i njegovim koalicijski partnerima Pataftinom Ligom za Varaždin i HDZ-om odlučili su nas „počastiti“ s još jednim neugodnim iznenađenjem. Na dnevni red 27. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati slijedeću srijedu stavljena je Odluka o određivanju javnih parkirališta i garaža kao i Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada. Ovim prijedlogom se kako saznajemo predviđa proširenje naplate parkiranja u slijedećim ulicama: Trenkova (od Zavoda za zapošljavanje do Varkoma), Miškinina (kod male pošte i Vindije), Ferdinanda Konščaka (na Banfici kod Konzuma), cijela Ognjena Price i parkiralište kod stadiona Sloboda, Vinka Međerala (kod Sveučilišta Sjever i Medicinske škole), cijela Prešernova, cijela Aleja kralja Zvonimira i cijela Petra Krešimira (sve do podvožnjaka u Miškininoj??) - napominje Marković.

- Također, ukida se treća zona u kojoj je parking naplaćivan do 15 sati i svugdje će se naplaćivati od 8-20 sati pa bi se na taj način i one koji nakon 15 sati dolaze s posla i koriste te parkinge prisililo na traženje nekih drugih parkirnih mjesta što bi ponovo dovelo do lančane reakcije i nezadovoljstva građana u okolici tih parkinga - dodao je predsjednik varaždinskog SDP-a.

- Kao da to nije dosta, prijedlogom se želi ponovo smanjiti tolerancija za kupnju ili produženje parkirne karte na samo 5 min i uvesti ponovo naplata „dnevne karte“ (ustvari kazne od čak 120 kn) iako se 24 sata parking ne naplaćuje nigdje osim u podzemnoj garaži. Sada je na snazi odluka po kojoj se „dnevna karta - kazna“ naplaćuje do kraja naplate parkiranja u pojedinoj zoni uz dodatak troška izdavanje te karte - napomenuo je Marković.

- Uz sve to, mi u varaždinskom SDP-u smatramo da je proglašenjem pješačke zone u dijelu Šenoine ulice i ukidanjem 30-tak parkirnih mjesta u neposrednoj blizini varaždinskog placa došlo do stvaranja još većih gužvi u tom dijelu grada što se može vidjeti svakim radnim danom ujutro na parkiralištu na Banus placu. Kao i uvijek dosad u mandatu ove vlasti, prijedlog takvih odluka ne prati nikakva ozbiljna analiza i dodatni materijal s obrazloženjima i vezom na Koncesijski ugovor koji je na snazi. Ovakva odluka utječe direktno i indirektno na veliki broj građana, ali i na korisnike poslovnih prostora. Stječe se dojam da se ovim pogoduje koncesionaru i to ponovo preko leđa naših sugrađana što je nama u SDP-u apsolutno neprihvatljivo - zaključio je Marković.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci