SDP poručio biračima: Imate priliku da se svi okrenemo prema budućnosti i zajedno radimo za naš Varaždin

Sponzorirano | 14.4.2023. u 15:36h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije, koju su održali gradonačelnik i nositelj liste za Gradsko vijeće Neven Bosilj, njegov zamjenik i predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković i Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a, upućen je poziv Varaždinkama i Varaždincima da u nedjelju izađu na izbore i izaberu budućnost umjesto prošlosti razvoj grada umjesto destrukcije i prljavštine koju šire političke opcije poput HDZ-a i njihovog koalicijskog partnera i uskočkog optuženika Ivana Čehoka. Pritom su se osvrnuli na kampanju, koja je bila sve samo ne pogled u budućnost, već je bila slika i prilika političke situacije koja je i dovela do ovih izbora. 

Došli smo do kraja izborne kampanje u ovim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće, izbora koji se nisu niti trebali dogoditi da je bilo imalo odgovornosti vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka i HDZ-a. Uvjeren sam da će u nedjelju građani i kazniti ove koji su krivi za izbore, i glasati za listu koja nudi stabilnost, konstruktivnost, razvoj i budućnost, naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj. 

NB1.jpg

Podsjetio je i kako je HDZ-ova Vlada zavlačila s raspisivanjem izbora. 

-Žao mi je što je Vlada HDZ-a bez ikakvih razloga odugovlačila s raspisivanjem izbora. Imamo već neke sredine u kojima su još prije mjesec dana provedeni izbori, ali ne – nisu htjeli da se izbori dovrše u kratkom roku i u našem gradu, misleći da će se otopiti potpora SDP-u i našim rješenjima koja smo ugradili u prijedlog proračuna za ovu godinu. I u toj su procjeni pogriješili. Iz susreta s građanima u ovih nekoliko tjedana i mjeseci vidljivo je kako potpora našoj listi, našim rješenjima i mjerama koje smo predložili u proračunu raste iz dana u dan. A to ćemo imati priliku vidjeti i u ovu nedjelju – rekao je Bosilj.   

Podsjetio je i tko je odgovoran što su bale i dalje u Gospodarskoj zoni Brezje. 

-Tijekom kampanje, kao uostalom u svim izborima u Varaždinu još od 2005. godine dominira tema ovih naših nesretnih bala koje su posijane na ulazu u grad prije punih 18 godina. Te bale nije posijao neki svemirac ili Abesinac. Kreator tog privremenog rješenja s odlaganjem u zoni Brezje koje evo privremeno traje već 18 godina, je upravo isti onaj koji je sada činio sve da izazove krizu u Gradskom vijeću i time izazove ove nepotrebne izbore koji su privremeno, na 4-5 mjeseci, zaustavili planirane projekte i mjere koje smo predložili u proračunu za ovu godinu. Nadam se da su ovi izbori ujedno i zadnji u kojima se tema bala ističe kao glavna izborna tema – rekao je Bosilj. 

Izbore su označili i transkripti koje je objavio tjednik Nacional iz kojih je razvidno da su izbore izazvali Čehokova ekipa i Stričakova struja u HDZ-u. Dobili smo i potvrdu o tome da je Čehokov trojac na dnevnoj bazi producirao lažne i izmišljene prijave, a sve kako bi izazivali političku nestabilnosti poticali blokadu sustava grada. 

-Ovu nedjelju naši sugrađani biraju između dva scenarija budućnosti. Biraju između svjetla i tame, stabilnosti i destrukcije, konstruktivnosti i podmetanja, političke odgovornosti i politikanstva, transparentnosti i zakulisnih igara. Jednostavno, biraju između budućnosti i prošlosti. I nemam nikakvih sumnji da će naše Varaždinke i Varaždinci izabrati budućnost. Izabrat će rješenje koje će napokon riješiti bale, rješenje koje nudi izgradnju stanova za povoljan najam našim sugrađanima koji ne mogu platiti skupe kvadrate niti skupe najmove. Birat će listu koja će odmah po izglasavanju proračuna isplatiti prvu proljetnicu, kao zamjenu za višu uskrsnicu, koju smo planirali u proračunu još u studenom prošle godine, jednako i kao povećanje primanja za zaposlene u vrtićima, vatrogasce, knjižničare i zaposlene u kulturi, odnosno sve zaposlene u sustavu grada kojima ćemo isplatiti retroaktivno sve ono što smo kolektivnim ugovorom i obećali. Naravno, tu su i brojne druge mjere i projekti, od izgradnje vrtića u Hrašćici, dogradnji 5. i 7. osnovne škole, besplatan produženi boravak, povećanje naknada za novorođene, sve redom projekti i mjere iz proračuna kojeg ćemo odmah nakon izbora predložiti novom Gradskom vijeću. I uvjeren sam da će ovaj put biti sasvim dovoljno razuma i odgovornosti da se prihvati ovakav prijedlog proračuna i svi projekti koje smo u njemu planirali – rekao je Bosilj. 

Pozvao je Varaždinke i Varaždince da iskoriste svoje pravo, ali i veliku snagu i mogućnost da izaberu promjene, da biraju budućnost i odgovornost umjesto destrukcije i okova prošlosti. 

-Na samom kraju ostaje mi samo još samo da pozovem sve naše Varaždinke i Varaždince, izađite u nedjelju na izbore. Na ovim izborima imate priliku izabrati budućnost umjesto prošlosti, odgovornost umjesto destrukcije. Glasajte za SDP, listu broj 9. Veća izlaznost, više zaokruženih brojeva 9 znači i veću političku stabilnost u našem gradu. Dosta nam je svima ružnih političkih podmetanja i beskorisnih svađa. Sada imate priliku da se svi okrenemo licem prema budućnosti i zajedno radimo za naš Varaždin, radi budućnosti svakog našeg naselja, ali i budućnosti naše djece. Dijelim i Vašu želju da se naš Varaždin i dalje razvija kao svoj, različit od drugih, ali i jedinstven u svojim različitostima. Jer, jednostavno je: Iznad svih Varaždin! – poručio je Bosilj svojim sugrađanima.