SDP organizirao više proslava Praznika rada u našoj županiji, imaju i poruku Foto: SDP Varaždinske županije

SDP organizirao više proslava Praznika rada u našoj županiji, imaju i poruku

VV | 1.5.2024. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

Na području Varaždinske županije SDP je organizirao više proslava Međunarodnog praznika rada, a najveća je priređena u Varaždinu na izletištu Drava, na kojoj su, uz gradonačelnika Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića bili i posebni gosti - saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, zastupnik u Europskom parlamentu Fred Matić, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, načelnik općine Maruševec Mario Klapša, predsjednik Kluba vijećnika u županijskoj Skupštini Luka Zrinski, kao i pojedini gradski vijećnici.

- FOTO Proslava Praznika rada privukla brojne Varaždince na Dravu: grah planuo u trenu, uživalo se u druženju

- Poštena plaća, poštena mirovina, ljudsko dostojanstvo u svakoj životnoj situaciji. Kruh, ali i ruže. Zato je snažan SDP ljudima ove zemlje – i kada ga hvale, i kada ga kude – toliko važan: jer je jedino naša stranka garancija da će interesi hrvatskog čovjeka biti zaštićeni uvijek i svugdje. U proizvodnom pogonu, kao i u istraživačkom laboratoriju. U kuhinji hotela podjednako kao i zbornici škole. U bolnici i učionici, u vrtiću i staračkom domu. Na dostavnom biciklu i u kabini zrakoplova. U Saboru, kao i Europskom parlamentu. Zato ovoga svibnja, kada s dragim ljudima budemo evocirali one jučerašnje i davno prošle momente bogate povijesti radničkih borbi, prisjetimo se i sudionika općeg štrajka nastradalih u sukobima na trgu Haymarket u Chicagu početkom svibnja 1886. godine. Ni oni nisu tražili previše: osmosatni radni dan, plaću veću od dolara i pol dnevno, te da ih vladajuća klasa ne smatra građanima drugog reda. Mnogi su za te zahtjeve položili svoje živote, i zato je naša aktualna borba za zaštitu interesa hrvatskih ljudi istovremeno i borba za ostavštinu svih znanih i neznanih heroina i heroja radničkog pokreta. Slava im - poručili su iz županijske organizacije SDP-a.

Gradske organizacije SDP-a Ivanec i Ludbreg organizirale su tradicionalno proslave kod Ribičkog doma u Ivancu, odnosno Lovačkog doma Srnjak u Ludbregu. Uz dobru atmosferu okupljenima su se kratko obratili predsjednici Dalibor Patekar u Ivancu i Nino Ivanuša u Ludbregu. U Zelendvoru je bila proslava 1. maja u organizaciji načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca.

Proslave su bile i humanitarnog karaktera. Sakupljeni su dobrovoljni prilozi za Udrugu udomitelja Zipka i Zakladu solidarnosti Grada Varaždina.

 

Galerija slika