Savjetovanje povodom Odluke o donošenju Programa zaštite zraka te dimnjačarskih poslova

Varaždinske vijesti | 4.8.2021. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U razdoblju od 30. srpnja do 29. kolovoza provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga - kažu u Gradu Varaždinu.

Od stupanja na snagu Odluke o organizaciji i radu dimnjačarske službe koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Varaždina („Službeni vjesnik Grada Varaždina“ br. 9/15) izmijenili su se zakonski propisi na temelju kojih je ista donijeta (Zakon o komunalnom gospodarstvu i Zakon o koncesijama) stoga se predlaže donošenje nove Odluke kojim je detaljnije regulirano obavljanje dimnjačarskih poslova te se regulira da je Grad Varaždin jedno dimnjačarsko područje.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu-2021/) pod rednim brojem 20.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 29. kolovoza 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/2, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

U razdoblju od 2. kolovoza do 2. rujna provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o donošenju Programa zaštite zraka Grada Varaždina za razdoblje 2020. – 2025. godine.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o donošenju Programa zaštite zraka Grada Varaždina za razdoblje 2020. – 2025. godine te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga - javljaju iz Grada Varaždina.

Odredbe Zakona o zaštiti zraka obvezuju jedinice lokalne samouprave da donesu Program zaštite zraka Grada Varaždina. S obzirom na to da je isteklo razdoblje za koje je donijet prethodni Program, pristupilo se izradi novog Programa zaštite zraka Grada Varaždina za razdoblje 2020. – 2025. godine, a izradio ga je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva dr.sc. Matija Orešković iz Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu-2021/) pod rednim brojem 21.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 2. rujna 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/2, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o donošenju Programa zaštite zraka Grada Varaždina za razdoblje 2020. – 2025. godine“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.