Sastanci s gradonačelnicima i načelnicima: poduzetnici traže smanjenje i ukidanje nameta Foto: UGP Varaždin

Sastanci s gradonačelnicima i načelnicima: poduzetnici traže smanjenje i ukidanje nameta

Varaždinske vijesti | 4.2.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučerašnjeg prosvjeda "Veliki krik poduzetnika" u Zagrebu, gdje se među više od pet tisuća ljudi našlo i dosta poznatih poduzetnika varaždinskog kraja, Udruga Glas poduzetnika nastavlja s regionalnim aktivnostima.

>> FOTO Poduzetnici iz Varaždinske županije krenuli na prosvjed Veliki krik poduzetnika

>> FOTO Prosvjed poduzetnika i ugostitelja u Zagrebu, poručili Vladi: "Dosta je!"

Potpuno ukidanje poreza na potrošnju, ukidanje ili barem smanjenje komunalne naknade i prireza, osnivanje/povećanje bespovratnih potpora za poduzetnike, obrtnike i OPG-ove, samo su neki od zahtjeva koje je UGP Varaždin nedavno uputio gradonačelnicima, načelnicima i županu.

- Imamo u Hrvatskoj gradove i općine koji su ukinuli namete ili su minimalni. To znači da se može ne samo egzistirati nego i razvijati, a bez da teret na leđima nose poduzetnici, ali i radnici u privatnom sektoru. Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine i da maksimalno smanjimo sve namete, a s ciljem razvoja gospodarstva, očuvanja radnih mjesta i plaća radnicima – rekao je Darko Molnar, koordinator UGP-a regionalnog ureda Varaždin.

Dodaje kako su dosad obavljeni razgovori u uredu župana, kao i s gradonačelnikom Ludbrega Dubravkom Bilićem, gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačem te Igorom Kosom, načelnikom Beretinca.

molnar_i_bilic.jpg

-U Novom Marofu smo s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem dogovorili mjere pomoći poduzetnicima kroz Javni poziv grada Novog Marofa, ali i pomoći svim poduzetnicima kroz ukidanje komunalne naknade i oslobođenja najma gradskih površina – rekao je Molnar.

molnar_i_jenkac.jpg

Kaže da je posebno konstruktivan sastanak održan prije nekoliko dana u Beretincu. Neke od mjera i smjerova pomoći u ingerenciji Općine su: smanjenje prireza, oslobađanje poduzetnika od komunalne naknade (prema kriterijima), ukidanje poreza na potrošnju te najma prostora.

molnar_i_kos.jpg

- Načelnik Kos rekao je da će se neke od dogovorenih mjera naći već ovog mjeseca na sjednici Općinskog vijeća. Drago mi je da je pokrenut dijalog s gradonačelnicima i načelnicima. Uvjeren sam da bi se svi trebali okaniti politikanstva i posvetiti konkretnim stvarima. Očekujem da će se stoga svi gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije odazvati našim zahtjevima – rekao je Darko Molnar, koordinator regionalnog ureda Varaždin udruge Glas poduzetnika.