Sastanak u Dvoru Trakošćan: Ministar Ćorić zadovoljan je inicijativama koje dolaze s terena

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.2.2018. u 14:19h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu posjeta Varaždinskoj županiji ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić susreo se sa stranačkim kolegama u Dvoru Trakošćan na sjednici Županijskog odbora HDZ-a.

Uz stranačke dominirale su i teme o projektima koje provodi Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Posebno se raspravljalo o projektima koji se provode ili će se provoditi na području Varaždinske županije.

– Veliki projekt Aglomeracije, izgradnja retencija i nasipa za obranu od poplava, uređivanje vodotoka i vodoopskrba samo su neke od tema o kojima je stranačko vodstvo te članovi Županijskog odbora raspravljalo s ministrom Ćorićem. Posebna rasprava vodila se o projektima zaštite prirode i pojedinih područja na prostoru Varaždinske županije što bi u skoroj budućnosti moglo rezultirati, uz zaštitu prirode, i novim turističkim sadržajima bitnima za lokalno stanovništvo – kazao je predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Dodao je da bi se stvaranjem turističkih sadržaja povezanih s prirodom otvorila mogućnost za stjecanje novih prihoda za lokalno stanovništvo i otvaranje novih radnih mjesta u tom sektoru.

Ministar Ćorić zadovoljan je inicijativama koje dolaze s terena te je obećao svu moguću pomoć da se projekti lokalne zajednice, koji imaju svoju opravdanost, realiziraju u što kraćem vremenskom roku.

Domaćin susreta ministra Ćorića i članova Županijske organizacije HDZ-a, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, upoznao je ministra s projektima koji se provede na području te općine.

Riječ je o izgradnji mini hidroelektrane iza brane na jezeru Trakošćan te o uređenju retencije u Bednjanskom polju. Općina je pred dovršetkom Plana gospodarenja otpadom za razdoblje 2018.-2023. g. i u tijeku su priprema za prijavu na natječaj za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta. Radi se i na projektu energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Na taj natječaj Općina Bednja prijavila je projekt energetske obnove zgrade Vatrogasnog doma u Bednji, ukupne vrijednosti 1,24 milijuna kuna. Matična škola u Bednji obnavlja se kroz projekt energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije. U tijeku su radovi vrijedni više od 2 milijuna kuna. Općina je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša realizirala i projekt korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna.

Načelnik Poljak zahvalio je ministru na dosadašnjoj potpori u projektima te zamolio za nastavak suradnje. Zaključio je da svi ti napori imaju za cilj pridonošenje boljitku i stvaranju benefita za lokalnu zajednicu.

– Novo radno mjesto ovdje nije samo jedna plaća više, nego ujedno znači ostanak na rodnoj grudi, prestanak iseljavanja, povećanje broja učenika u školi, materijalnu i socijalnu sigurnost. A samim time i zaustavljanje daljnjeg produbljivanja negativnih demografskih trendova te poboljšanje gospodarskih i društvenih prilika – zaključio je Poljak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci