Samo sigurno i zdravo okruženje daje maksimalne rezultate

vv | 24.2.2019. u 16:59h | Objavljeno u Aktualno

Zaštita zdravlja i sigurnosti radnika, danas, kada se sve više osjeća nedostatak kvalificirane radne snage u mnogim djelatnostima,  nije samo zakonska obveza, već i potreba jer upravo to može biti jedan od razloga odabira poslodavca, koji, s druge strane, treba dobiti najbolje što je moguće, uz što manje utrošenog vremena, kao i sredstava. Stoga u  Centru integralne sigurnosti Preventa, nositelju odgovarajućih licenci i  certifikata poslovne izvrsnosti AAA prema međunarodnom sustavu ocjenjivanju boniteta, nude, uz klasične, i internetske edukacije na području zaštite na radu uz pomoć vlastitog e-Learning sustava, kao i usluge u području zaštite od požara, energetskih pregleda, certificiranja te kvalitetnog vođenja dokumentacije o propisanim obvezama poslodavca u području zaštite na radu, a sve u skladu s potrebama i mogućnostima poslodavca.

Ako se ne provodi zaštita na radu, kako upozoravaju u Preventi, posljedice za poslodavca mogu biti vrlo ozbiljne jer su zakonom zapriječene kazne od 10 do 30 tisuća kuna, ali ponekad može doći i do pečaćenja radnih prostorija. Međutim, ne treba zanemariti da profesionalne bolesti, smanjena radna sposobnost i tome slično utječu na radnika i njegovu obitelj, ali isto tako i na poslodavca, odnosno poslovni rezultat poduzeća jer samo sigurno i zdravo okruženje daje maksimalne rezultate.    

Da bi ispunili zakonsku obvezu, ali i pridonijeli zadovoljstvu i sigurnosti svojih radnika, usluge stručnih djelatnika Prevente već više od desetljeća diljem Hrvatske biraju poslodavci u najrazličitijim djelatnostima, počevši od industrije, prometa, trgovine i turizma pa do znanosti, školstva, uprave, sudstva…

Razlog odabira Prevente je što jamči stručnost, kvalitetu i punu transparentnost svojih usluga, bez skrivenih troškova.  Da bi to mogli, razvili su vlastiti CRM sustav te sustav edukacije u području zaštite na radu, kao i jedinstvenu programsku aplikaciju za izradu procjena rizika e-Procjena, a tu je web shop u kojem se nudi i sve ostalo što povezano sa zaštitom na radu, kao što su, primjerice, ormarići i vatrogasni aparati raznih kategorija renomiranog proizvođača Pastor, čije je posjedovanje zakonska obveza.

Banner-preventa-970x250-b.jpg

U ponudi Prevente plus d.o.o su znakovi sigurnosti iz vlastite proizvodnje, čije je postavljanje također zakonska obveza.

Preventa plus proizvodi sigurnosne znakove u svim kategorijama: znakove opasnosti, znakove zabrane, znakove obveza, požarne i uredske znakove, kao i znakove za kemikalije i za radilišta, zatim znakove evakuacija i informacija te uputa za rad na siguran način na različitim strojevima i različitim mjestima, a sukladno Pravilniku o sigurnosnim znakovima (NN 91/15, 102/15) i europskom normom EN ISO 7010, odnosno njemačkoj normi BGV A 8.

Znakovi sigurnosti proizvode se u različitim veličinama, sukladno zahtjevima poslodavca, a kako se ispisuju najnovijom UV LED tehnologijom digitalnog tiska, odnosno pomoću industrijskih pisača najboljih svjetskih proizvođača (Roland i Mutoh), zajamčena je kvaliteta i dugotrajna postojanost na sve vremenske utjecaje.

Da su u tvrtki uvjereni u kvalitetu i raznovrsnost ponude, govori i to da će, zahvaljujući potpori na natječaju  WWW VAUČERI ZA MSP-ove uskoro otvoriti višejezičnu web-trgovinu za EU tržište na adresi: www.safety.eu.com

Preventa plus d.o.o. je krajnji primatelj financijskog instrumenta „ESIF – mikro i mali zajmovi“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

esif.jpg