Saborski zastupnik HNS-a Štromar: "Ne trebamo više Čačića!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Saborski zastupnik HNS-a Štromar: "Ne trebamo više Čačića!"

Ivica Kruhoberec | 28.2.2022. u 15:01h | Objavljeno u Aktualno

Čista je laž da sam se izjasnio protiv Čačića kao novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine jer nisam rekao ni riječ na tom sastanku, a predsjednik stranke Čuraj je govorio, ali ni riječ protiv predsjednika Reformista. Rekao nam je to Predrag Štromar, bivši predsjednik Hrvatske narodne stranke, a danas jedini njezin zastupnik, koji je sa svojim stranačkim čelnikom, Stjepanom Čurajem, bio na sastanku koalicijskih partnera prošlog utorka.

Nakon toga okupljanja na Markovom trgu trebalo se znati tko će biti nasljednik ministra Darka Horvata, iznenada pritvorenog zbog sumnji na pogodovanje. No, vladajuća koalicija nije postigla dogovor oko kandidata, a krivac za to čelnik je Reformista, koji je preko noći uspio preokrenuti već dogovoreno rješenje. Tako barem tvrdi Štromar.

Iako neki tvrde da je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, najprije na sastanku ponudio ministarsko mjesto Čačiću, ali protiv toga su bili dvojica nazočnih narodnjaka, a onda je isto ponudio Čuraju, protiv čega bi onda bio Čačić, Štromar naglašava da to nema baš nikakve veze s istinom.

- Predsjednik Vlade RH nije uopće nudio ministarsko mjesto Čačiću tijekom našeg sastanka. Naime, rekao je da iz njegovih prethodnih javnih istupa jasno vidi kako on ne želi biti ministar pa ga nije ni zvao prije sastanka. Dodao je da misli kako bi za sve nas najbolje bilo da novi ministar bude Čuraj, odnosno da on bude predloženi kandidat, veli
nam Štromar, napominjući da je Plenkoviće svoj prijedlog za Čuraja iznio i na sjednici vodstva HDZ-a u ponedjeljak predvečer.

Kako dodaje Štromar, narodnjaci se nisu nikome nudili niti nametali, već je inicijativa krenula od premijera...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...