S popuštanjem mjera živnulo: zaredale svadbe, firme...u frizerskim i kozmetičkim salonima gužve Foto: Ilustracija

S popuštanjem mjera živnulo: zaredale svadbe, firme...u frizerskim i kozmetičkim salonima gužve

IHR/Varaždinske vijesti | 14.6.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

 S popuštanjem mjera krajem svibnja sve je živnulo: terase na trgovima su pune, kod frizera i kozmetičara su gužve, a s dolaskom toplijih dana zaredale su firme, pričesti i druga obiteljska okupljanja, ali i svadbene svečanosti. Ovih dana dobiti slobodno mjesto kod frizera prava je umjetnost! S dolaskom toplijih dana i poboljšanjem epidemiološke situacije varaždinski frizeri imaju pune ruke posla.

- Popunjeni smo deset dana unaprijed! Otkako su popustile mjere, ljudi zovu i traže tretmane, a zbog gužve morali smo, nažalost, i odbijati klijente – doznali smo u frizerskom i kozmetičkom salonu Skin u kojem kažu da “pritisak” nije samo zato što je počela sezona svadbi, maturalnih večeri i drugih obiteljskih okupljanja, nego su naši sugrađani jedva dočekali povratak u “staro normalno”.

- S popuštanjem mjera svi su nekako živnuli, mnogi vape za depilacijama, pedikurama, manikurama i novim frizurama – kažu. 

Iako bi mnogi očekivali da će restorani biti krcati te će se tražiti stolac više, posebno za svadbe, prema podacima županijske službe civilne zaštite, koju se treba obavijestiti o održavanju svadbene svečanosti, tijekom lipnja na području Varaždinske županije prijavljeno je ukupno 11 svadbi.

- Trenutno nemamo prijava svadbenih svečanosti za mjesec srpanj i kolovoz – kažu u županijskoj službi civilne zaštite.
I u varaždinskim restoranima pamte bolje dane, barem što se svadbenih svečanosti tiče. Iako nakon zadnjeg “popuštanja” mjera imaju sve više poziva, u varaždinskom Cimpletu kažu kako nisu imali pretjerano puno upita za svadbe.

- Porastao je broj onih koji naručuju hranu “za van” jer su mnogi obiteljska i druga okupljanja radije organizirali negdje na otvorenom – kaže direktorica Cimpleta Andreja Mašić.

U varaždinskom restoranu Crnković prošlog su vikenda imali dvije svadbe, a vikend prije jednu.

- Pričesti i firme su sada pri kraju, za maturalne večeri još nismo imali termina, ali mogu reći da su nam vikendi sa svadbama popunjeni – doznali smo od Ružice Crnković, vlasnice restorana Fontana Crnković...

U novom broju Varaždinca pročitajte i kako je organizirati svadbenu svečanost pod korona uvjetima....