Runac: Dosta je pukih priča, idemo napraviti nešto dobro za našu županiju Foto: Krešimir Đurić

Runac: Dosta je pukih priča, idemo napraviti nešto dobro za našu županiju

V.M./Varaždinske vijesti | 2.3.2017. u 13:16h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak danas je na konferenciji za novinare predstavio kandidata za župana Alena Runca i dodao kako su predložili osobu koja ima bogato radno iskustvo koja može stanje u županiji promijeniti na bolje. 

- Radi se o osobi koja ima 30 godina radnog staža i iskustva. Nismo birali kadidata kao što to rade naši suparnici, da osoba završi fakultet pa bez jednog dana radnog staža ostane ministar, već smo izabrali kvalitetnu i iskusnu osobu - istaknuo je Stričak.

Dodao je da očekuje dobar rezultat i u gradu Varaždinu i u Varaždinskoj županiji, a da idući tjedan kreću s predstavljanjem kadidata po gradovima i općinama Varaždinske županije, a potom i s njihovim zamjenicima. Zatim u travnju dolaze na red liste za općinska i gradska vijeća te Županijsku skupštinu.

Alen Runac je rođeni varaždinac, koji je 23 godien radio u PU varaždinskoj kao samostalni inspektor na poslovima izrade, organizacije i provođenja plana i programa stručnog obrazovanja policijskih službenika. Osnivač je poduzeća ARC d.o.o. koje uspješno posluje 25 godina. Predsjednik je Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uspješan sportski djelatnik i sportaš, osvajač brojnih odličja te bivši prvak Hrvatske u hrvanju. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990-1992. Član je HDZ-a od 1995. godine, a bio je predsjednik Prvog temeljnog ogranka "Centar" Grada Varaždina.

- Kao i većini Varaždinaca, dosta mi je ovih lažnih obećanja aktualne županijske vlasti, dosta mi je pukih priča i stalnog kritiziranja, a nitko ne poduzima ništa. Odlučio sam se aktivirati je smatram da mogu to spriječiti i da mogu pomoći da napravimo nešto dobro za našu županiju i grad - istaknuo je Runac.

Dodao je da je svjestan da ne kreću s idealne pozicije, jer na drugoj strani imaju "dobro isprepletenu interesnu mrežu stvorenu oko župana Štromara".

- Unatrag osam godina, interesni krug oko Štromara je napravio takvu mrežu da ju je teško probiti. Međutim, mi računamo na sve naše članove, na sve Varaždince koji su spremni da se prekine taj pesimizam u našoj županiji. Računamo na ljude koji dosad nisu izlazili na izbore jer nisu vidjeli nikakve promjene. Mi idemo prema njima, argumentirano im objasniti što im mi možemo ponuditi. Vjerujem da imamo velike mogućnosti pokrenuti stvari na bolje sada kada je HDZ na državnoj vlasti - rekao je Runac.

Runcu su na kadidaturi čestitali i predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan te saborski zastupnik i član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić.