Reformisti: "Župan Čačić bio je jedini župan u povijesti Hrvatske koji se odrekao svoje plaće!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Reformisti: "Župan Čačić bio je jedini župan u povijesti Hrvatske koji se odrekao svoje plaće!"

IHR/Varaždinske vijesti | 17.9.2022. u 19:16h | Objavljeno u Aktualno

- Župan Čačić bio je jedini župan u povijesti Hrvatske koji se odrekao svoje plaće. Naime, uz uvjet da mu Županijska skupština dozvoli formiranje i raspolaganje humanitarnim fondom formiranom na temelju odricanja od plaće. Čačić se te iste plaće odrekao i primao samo bruto naknadu u iznosu od 8245 kuna, umjesto bruto plaće od 33.200 kuna.
Ukupno je iz te uštede oko milijun kuna njegovim odlukama isplaćeno djeci bez roditelja, udrugama i drugim potrebitima. Župan Stričak se u sučeljavanju sa županom Čačićem 26. svibnja prošle godine u 25. minuti i 40. sekundi sučeljavanja javno obvezao učiniti isto i time odricanjem od plaće omogućiti daljnje funkcioniranje osobnog županovog humanitarnog fonda. Naravno, kao i druga Stričakova obećanja i ovo je bila laž - reagirali su iz županijske organizacije Reformista.

Ističu kako umjesto izvršenja obećanja, Stričak uz pomoć SDP-ovog vijećnika pokušava prozvati župana Čačića za troškove službene kartice.

- PEGLANJE SLUŽBENE KARTICE Trošilo se i u parfumerijama, ali najviše u restoranima i konobama!

-Ti troškovi u dijelu reprezentacije, kad se od njih oduzmu troškovi dječjih računala, službenih delegacija i slično iznose manje od tisuću kuna mjesečno tijekom mandata.
Dakle, još jednom postavljamo pitanje kada ćete župane Stričak izvršiti svoje javno obećanje i omogućiti formiranje humanitarnog fonda, kojim ćete umjesto troška kojeg svojom bruto plaćom od 30.000 kuna činite građanima Varaždinske županije, pomagati potrebitim građanima Varaždinske županije kao što je to radio župan Čačić?
Kada to učinite, bez obzira što svojim sposobnostima ne zavređujete niti naknadu u iznosu od 8245 kuna, nećemo vam zamjeriti niti ako vaši troškovi na službenoj kartici dosegnu dva puta više od Čačićevih, dakle možete potrošiti i do 10 eura dnevno - zaključuju Reformisti u priopćenju.