PEGLANJE SLUŽBENE KARTICE Trošilo se i u parfumerijama, ali najviše u restoranima i konobama! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PEGLANJE SLUŽBENE KARTICE Trošilo se i u parfumerijama, ali najviše u restoranima i konobama!

IHR/Varaždinske vijesti | 17.9.2022. u 09:26h | Objavljeno u Aktualno

Aktualni HDZ-ov župan Anđelko Stričak na službenoj kartici Varaždinske županije dosad je potrošio 400 kuna, dok je bivši varaždinski župan Radimir Čačić iz redova Reformista u razdoblju od 2017. do 2021. godine, kada je vodio Varaždinsku županiju, potrošio 78.119,59 kuna. Navedeno je to u odgovoru na vijećničko pitanje koje je na prošloj sjednici Županijske skupštine postavio SDP-ov vijećnik Nino Ivanuša.

- Cijela Hrvatska upoznala je načelnika Murtera zbog peglanja kartica na, rekli bismo, nemoralne stvari. Vjerujem župane da i vi posjedujete službenu karticu. Kakva je struktura troškova i što se sve plaća? - zanimalo je SDP-ovog vijećnika. Župan Stričak obećao je vijećniku da će do nove sjednice Županijske skupštine, koja je sazvana u srijedu, 21. rujna dobiti pregled troškova na službenoj kartici za zadnjih pet godina.

- Na službenoj kartici potrošio sam točno - 0 kuna, ali dobit ćete pregled troškova službene kartice unatrag pet godina, da vidite kako su se i parfemi kupovali na službenu karticu - rekao je župan Stričak.

Prema pregledu strukture troškova i plaćanja službenom karticom bivšeg župana Čačića, najviše troškova, ukupno 58.650 58 kuna, bivši župan potrošio je na reprezentaciju, odnosno najviše novaca potrošeno je u restoranima, gostionima, bistroima, pivnicama i konobama. Na podužem popisu troškova reprezentacije tako su se našli restorani Miramare, Boban restoran i Noel iz Zagreba, konobe Nono i Didov san, Korkyra Pivnica, gostionica Kod ribica, pa i Yacht club bistro, a na popisu se našla i Douglas parumerija.

Pregled troškova "peglanja" kartice aktualnog i bivšeg župana pogledajte u nastavku.

Screenshot_2022-09-17_at_09-42-19_nino-ivanusa-sluzbena-kartica-zupana.pdf.jpg

Screenshot_2022-09-17_at_09-27-28_nino-ivanusa-sluzbena-kartica-zupana.pdf.jpg