Reformisti: Besplatni dječji vrtići, veće mirovine, manji porezi...

vv | 13.4.2024. u 14:56h | Objavljeno u Aktualno

Narodna stranka – REFORMISTI održala je danas druženje s građanima u Varaždinu i predstavljanje programa za izbore za Hrvatski sabor koji će se, podsjetimo, održati 17. travnja.

Radimir Čačić, kandidat broj 13 na listi broj 15 istaknuo je kako su ključne točke što se demografije tiče zaustaviti demografski slom Hrvatske kroz dječji doplatak za svu djecu kao i besplatni i dostupni vrtići za svu djecu. Uz to, smještaj za sve studente trebao bi biti od 100 € te također ističe POS model priuštivog najma od 5€/m2.

Što se gospodarstva tiče, glavni je cilj ostanak hrvatskih građana i povratak u Hrvatsku kroz povišenje plaća na min 80 % EU prosjeka, smanjenje poreza na rad i povećanje poreza na kapital, za obrtnike udvostručenje praga za ulazak u sustav PDV-a, a predlažu i da se prepolove cijene struje i grijanja kroz dostupnost korištenja solarne energije za obiteljske kuće i više stambene zgrade. Za umirovljenike, Reformisti predlažu povećanje mirovina za minimalno 50% do 2027. i dostizanje 67 % prosječne plaće te dovoljan broj mjesta za sve umirovljenike u domovima za starije s cijenama prihvatljivima i za one za najnižim mirovinama.

Na kraju, ističu kako će u sljedeće četiri godine na sjeveru završiti sve ključne dionice brzih cesta te pokrenuti projekt brze pruge kojim Varaždin dolazi na 45 min, a Čakovec 55 min do Zagreba.

Galerija slika