Reformisti: "Prekinimo igrokaz HDZ-a i potpišimo peticiju protiv kamenoloma!" Foto: Ilustracija/Reformisti

Reformisti: "Prekinimo igrokaz HDZ-a i potpišimo peticiju protiv kamenoloma!"

VV | 29.8.2022. u 14:09h | Objavljeno u Aktualno

- S obzirom da je od danas dozvoljeno skupljanje potpisa protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Ivančici svoj potpis na peticiju su odmah dali i predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i potpredsjednica stranke Natalija Martinčević, predsjednica GO Reformista Ivanec Jelena Pavleković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Željko Bedeković, predsjednik GO Reformista Varaždina Robert Vugrin i Anislava Kaniški članica predsjedništva GO Varaždin. Reformisti ujedno pozivaju sve građane da daju svoj potpis kako bi se na vrijeme zaustavilo ovo nezapamćeno uništavanje prirode - oglasili su se danas priopćenjem Reformisti.

Podsjećaju kako se lokacija predviđena za kamenolom nalazi na području općine koja je na čelu HDZ-ov načelnik, a koja je kamenolom predvidjela u prostornom planu.

- Isto tako HDZ-ovo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na čelu s HDZ-ovim ministrom planira otvaranje kamenoloma koji predstavlja potpunu devastaciju tog prostora. Istovremeno saborski zastupnik Damir Habijan iz redova HDZ- a "strašno“ protestira protiv tog istog kamenoloma kojeg na svim razinama "gura“ upravo HDZ. Sve skupa s Ivancem i s Varaždinskom županijom nema ništa. Uopće spominjanje njih u smislu odgovornosti je suludo jer u ovom slučaju ne odlučuju o ničemu, ali zato imaju ogromnu štetu od prometa, oštećuju se ceste, diže se prašina, ali ključno je da se devastira priroda i ozbiljno narušava kvaliteta života građana. Dakle, potpuno je jasno kako HDZ-ovo ministarstvo i HDZ-ova općina iz susjedne županije želi napraviti direktnu štetu građanima Ivanca i Varaždinske županije. Stoga je potrebno odmah zaustaviti ovaj HDZ-ov igrokaz, zaista zaštititi Ivančicu i zaustaviti otvaranje kamenoloma koji predstavlja potpunu devastaciju tog prostora - zaključuju Reformisti.