Reformisti o javnom prijevozu: Habuš ne vodi brigu o prigradskim naseljima Foto: VV arhiva

Reformisti o javnom prijevozu: Habuš ne vodi brigu o prigradskim naseljima

M.P./Varaždinske vijesti | 26.3.2016. u 06:37h | Objavljeno u Aktualno

Nakon peticije za uvođenje dodatnih autobusnih linija prema prigradskim naseljima koju su organizirali HNS-ovci i predali je gradonačelniku Goranu Habušu, priopćenjem su se na tu temu oglasili i iz reformista.

>> Habušu predana peticija za uvođenje prigradskih autobusnih linija

>> Ogranci HNS-a prikupili više od 700 potpisa za dodatne autobusne linije

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- S obzirom da smo posljednjih nekoliko dana suočeni sa skupljanjem političkih bodova koji su ispod svake razine od strane HNS-a Kučan Marofa, Gornjeg Kučana, Donjeg Kućana i Zbelave, dužni smo mještane tih prigradskih naselja, ali i sve građane obavijestiti o stvarnom stanju stvari oko javnog gradskog prijevoza.

Naime, Grad Varaždin još je prošle godine u ožujku, točnije 25.3.2015., bio upoznat s kupnjom Presečki grupe tvrtke Autobusni promet d.d. u stečaju. U lipnju 2015. tražena su i pojašnjenja ugovora od strane Ministarstva financija te je utvrđeno da Presečki grupa neće nastaviti obavljati usluge javnog prijevoza.

Javni prijevoz ukinut je 1. listopada 2015., a na sjednici Gradskog vijeća koja je održana 30.09. 2015. zatraženo je hitno raspisivanje koncesije, ali do današnjeg dana ona nije raspisana!

S obzirom na broj putnika koji su svakodnevno koristili usluge javnog gradskog prijevoza apsolutna je neistina da za takvu vrstu prijevoza nije bilo potrebe kako je izjavljivano. Trenutno voze dvije linije u smjeru grada, a uvođenjem više voznih linija za koju su skupljani potpisi neće se riješiti agonija i marginaliziranje prigradskih naselja.

Iz priloženog vidi se da gradonačelnik Habuš ne zna što znači riječ hitno i ne vodi brigu o mještanima prigradskih naselja.

No, ono što zaista ne razumijemo je zašto su članovi HNS-a skupljali potpise za gradonačelnika? Zar ne znaju da je gradonačelnik Habuš član HNS-a i dapače predsjednik podružnice HNS-a Varaždina?

Da li su i članovi HNS-a do te mjere nezadovoljni radom Habuša da mu moraju peticijama ukazivati da se problemi moraju rješavati ili je on kao predsjednik podružnice HNS-a organizirao skupljanje potpisa samom sebi?

Od gradonačelnika tražimo da hitno sazove sjednicu Gradskog vijeća i raspiše koncesiju te da posebno uzme u obzir upozorenja koja mu je na prošloj sjednici Gradskog vijeća vezana uz sadržaj koncesije dala vijećnica Natalija Martinčević kako bi gradonačelnik ovaj put raspisao koncesiju koja će biti zakonita i omogućio odabir najpovoljnijeg prijevoznika - stoji u priopćenju kojeg potpisuju vijećnici mjesnih odbora Narodne stranke – REFORMISTI i predsjednici mjesnih ogranaka reformista Kučan Marof, Kučan Gornji, Donji Kućan i Zbelava Ivana Požgaj, Željko Vitez, Ivana Borovec, Mirjana Soldatek, Dražen Bogović, Ladislav Novak i Antonio Vitez.