Reformisti: "Nikad prije nije bilo ovakve čistke i postavljanja isključivo HDZ-ovih kadrova" Foto: VV arhiva / ilustracija

Reformisti: "Nikad prije nije bilo ovakve čistke i postavljanja isključivo HDZ-ovih kadrova"

Varaždinske vijesti | 7.3.2023. u 12:52h | Objavljeno u Aktualno

- Od preko 550 zaposlenih djelatnika u upravi Grada te povezanim ustanovama i tvrtkama  Grada Varaždina zaposleno je ukupno troje članova Narodne stranke Reformisti, od od čega dvoje na rukovodećim pozicijama. Svi su zaposleni sukladno propisanim procedurama te svi predano i odgovorno rade svoj posao i u svojim će izvješćima predočiti svoje rezultate, tako da su kontinuirani napadi i prozivanja apsolutna laž jer je kao što se vidi iz brojeva istina potpuno suprotna - priopćili su danas iz Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije.

- Ali kako bi se dobila jasna slika o tome tko je što "ušićario" dostavljamo pregled zapošljavanja usporedno s onima koji prozivaju: Nakon što je Stričak (HDZ) postao župan 2021.: Ravnatelj Opća bolnica Varaždin - HDZ, Ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije - HDZ, Ravnatelj Doma zdravlja - HDZ, Ravnatelj Doma za starije i nemoćne - HDZ, Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice - HDZ, Ravnatelj Ljekarni Varaždinske županije - HDZ, Ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj - HDZ, Ravnatelj Turističke zajednice Varaždinske županije HDZ, Ravnatelj Crvenog križa Varaždinske županije - HDZ - naveli su Reformisti.

- Nakon što je Bosilj (SDP) postao gradonačelnik 2021.: Reformisti: Ravnatelj Gradskih bazena Varaždin, Direktor agencije Sjever Dan - dodali su.

- HDZ - Uz navedene samo glavne funkcije zaposlen je i cijeli niz novih zaposlenika s iskaznicom HDZ-a kao službenika te vježbenika. Prema našim informacijama samo u upravi Županije preko dvadeset uz cijeli niz novih zapošljavanja po isključivo HDZ ključu u svim gore navedenim ustanovama - priopćili su Reformisti.

- U trideset godina postojanja Varaždinske županije, bez obzira na župane iz različitih političkih opcija nikada nismo imali ovakvu čistku svih ljudi, i stranačkih i ne stranačkih, i postavljanja isključivo kadrova s HDZ iskaznicom. U prošlom mandatu župana Čačića ravnatelji i direktori bili su iz svih političkih opcija s cijelim nizom ne stranačkih ravnatelja, a od devet pročelnika u Županiji samo je jedna pročelnica bila iz redova Reformista - naveli su Reformisti.

- I još malo brojeva, u te četiri godine mandata župana Čačića Varaždinska županija bila je najuspješnija u realizaciji projekata iz u EU fondova u Hrvatskoj. Broj realiziranih vlastitih projekata župana Stričaka i HDZ-a je nula. Brojevi uvijek govore sve a ovako bezočno lagati, vrijeđati i prozivati ljude bez ikakve osnove može samo HDZ i njemu slični ali što drugo očekivati od  pravomoćno osuđene kriminalne organizacije - navodi se u priopćenju Reformista.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci