FOTO Reformisti ljubičastim autobusom prošli Županijom i čestitali sugrađanima Praznik rada

Varaždinske vijesti | 2.5.2021. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Jučerašnji Praznik rada i sunčano vrijeme Reformisti su iskoristili kako bi svojim sugrađanima diljem Županije uživo čestitali Praznik rada. U ljubičastom autobusu vozili su se predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednica Županijske organizacije Reformista i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Regionalnog saveza Sjeverozapadne Hrvatske i državni tajnik Tomislav Paljak, potpredsjednici Županijske organizacije Reformista Valerija Paljak i Željko Bedeković, aktualni zamjenik župana i kandidat za zamjenika župana u sljedećem mandatu Robert Vugrin te kandidati Reformista za gradonačelnike i načelnike.

Autobus s Reformistima krenuo je iz Varaždina, a nakon kave s građanima na Korzu posjetili su Trnovec Bartolovečki, Ludbreg, Varaždinske Toplice, Novi Marof, Ivanec, Lepoglavu, Vidovec i Sračinec. U svakom od ovih gradova i općina kratko su se zadržali i zaželjeli sugrađanima ugodan Praznik rada uz simbolične poklone.

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, spomen je na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886., kada su radnici zahtijevali dostojnije uvjete rada, a u sukobima s policijom tog je dana poginulo više radnika, a osmero ih je osuđeno na smrt.

Galerija slika