Ravnatelji škola na sastanku sa županom, razgovaralo se o upisima u srednje škole Foto: Varaždinska županija

Ravnatelji škola na sastanku sa županom, razgovaralo se o upisima u srednje škole

Varaždinske vijesti | 31.1.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

U prostorima Prve Gimnazije Varaždin danas je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin.

310123_kolegija_ravnatelja_1.JPG

Sastanku su prisustvovali župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, te Valentina Madžarević i Davor Pinturić iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama kao i Dražen Jambrošić i Andrej Čep iz tvrtke INPRO d.o.o.

310123_kolegija_ravnatelja_5.JPG

Prisutne ravnatelje je na početku kolegija pozdravio župan Stričak koji je pritom naglasio kako je održavanje ovakvih kolegija izuzetno dobro kako bi ravnatelji uvijek bili upoznati s problematikom i novostima koji se tiču područja obrazovanja.

310123_kolegija_ravnatelja_2.JPG

Predstavnici APN-a prezentirali su Informacijski sustav za gospodarenje energijom te su predstavili koje su sve mogućnosti koje sustav nudi i zašto je važno redovito ažurirati sustav.

310123_kolegija_ravnatelja_3.JPG

Kako je rečeno, Informacijski sustav za gospodarenje energijom internetska je aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom. Podatci uneseni u ISGE koriste se za niz izračuna, analiza i kontrola koji omogućavaju razumijevanje kako i na što trošimo energiju i vodu u pojedinoj zgradi, uspoređivanje pojedinih zgrada sa sebi sličnim zgradama, kao i identificiranje neželjene, prekomjerne i neracionalne potrošnje.

310123_kolegija_ravnatelja_6.JPG

Pročelnica Klaudija Brezovec informirala je nazočne o sustavu županijske riznice, a mr.sc. Robert Kelemen, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport obrazložio je primjenu uredbe o uredskom poslovanju, odnosno predstavio je sustav Hivergen uz pomoć djelatnika tvrtke INPRO d.o.o., dok je pročelnik Huđek održao prigodnu prezentaciju o upisu učenika u prve razrede srednjih škola.

310123_kolegija_ravnatelja_4.JPG

- Srednjim školama Varaždinske županije na današnjem kolegiji dan je prikaz demografskih kretanja u županiji što se tiče broja učenika u osnovnom školstvu. Ove godine osmi razred Osnovnu školu ove godine u Varaždinskoj županiji završava 1.652 učenika, što je na istoj razini kao i prošle godine. Škole će predložiti broj upisnih mjesta na razini prošle godine, s time da će se supstituirati ona zanimanja za koje nije pokazan preveliki interes u prethodnom razdoblju s deficitarnim zanimanjima - naznačio je Huđek.

Za prezentaciju upisnih programa osnovnoškolcima bit će organizirana upisna kampanja.

310123_kolegija_ravnatelja_7.JPG