Ravnatelji škola na sastanku sa županom, razgovaralo se o upisima u srednje škole Foto: Varaždinska županija

Ravnatelji škola na sastanku sa županom, razgovaralo se o upisima u srednje škole

Varaždinske vijesti | 31.1.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

U prostorima Prve Gimnazije Varaždin danas je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin.

310123_kolegija_ravnatelja_1.JPG

Sastanku su prisustvovali župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, te Valentina Madžarević i Davor Pinturić iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama kao i Dražen Jambrošić i Andrej Čep iz tvrtke INPRO d.o.o.

310123_kolegija_ravnatelja_5.JPG

Prisutne ravnatelje je na početku kolegija pozdravio župan Stričak koji je pritom naglasio kako je održavanje ovakvih kolegija izuzetno dobro kako bi ravnatelji uvijek bili upoznati s problematikom i novostima koji se tiču područja obrazovanja.

310123_kolegija_ravnatelja_2.JPG

Predstavnici APN-a prezentirali su Informacijski sustav za gospodarenje energijom te su predstavili koje su sve mogućnosti koje sustav nudi i zašto je važno redovito ažurirati sustav.

310123_kolegija_ravnatelja_3.JPG

Kako je rečeno, Informacijski sustav za gospodarenje energijom internetska je aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom. Podatci uneseni u ISGE koriste se za niz izračuna, analiza i kontrola koji omogućavaju razumijevanje kako i na što trošimo energiju i vodu u pojedinoj zgradi, uspoređivanje pojedinih zgrada sa sebi sličnim zgradama, kao i identificiranje neželjene, prekomjerne i neracionalne potrošnje.

310123_kolegija_ravnatelja_6.JPG

Pročelnica Klaudija Brezovec informirala je nazočne o sustavu županijske riznice, a mr.sc. Robert Kelemen, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport obrazložio je primjenu uredbe o uredskom poslovanju, odnosno predstavio je sustav Hivergen uz pomoć djelatnika tvrtke INPRO d.o.o., dok je pročelnik Huđek održao prigodnu prezentaciju o upisu učenika u prve razrede srednjih škola.

310123_kolegija_ravnatelja_4.JPG

- Srednjim školama Varaždinske županije na današnjem kolegiji dan je prikaz demografskih kretanja u županiji što se tiče broja učenika u osnovnom školstvu. Ove godine osmi razred Osnovnu školu ove godine u Varaždinskoj županiji završava 1.652 učenika, što je na istoj razini kao i prošle godine. Škole će predložiti broj upisnih mjesta na razini prošle godine, s time da će se supstituirati ona zanimanja za koje nije pokazan preveliki interes u prethodnom razdoblju s deficitarnim zanimanjima - naznačio je Huđek.

Za prezentaciju upisnih programa osnovnoškolcima bit će organizirana upisna kampanja.

310123_kolegija_ravnatelja_7.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci