Raste broj oboljelih od korone: prošli tjedan od Covid-19 umrle tri osobe Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Raste broj oboljelih od korone: prošli tjedan od Covid-19 umrle tri osobe

VV | 12.12.2022. u 13:57h | Objavljeno u Aktualno

- U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 128 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 11 posto manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđeno je 230 slučajeva, što je više u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivno bilo 166 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 35 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe. Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je 63. Za Varaždinsku županiju 14-dnevna incidencija iznosi 171 novooboljela osoba na 100.000 stanovnika - izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zašite.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati. Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Označeno u