Puškadija: "Otpad se opet gomila u Poljani, pozvat ćemo na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona" Foto: VV arhiva

Puškadija: "Otpad se opet gomila u Poljani, pozvat ćemo na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona"

Varaždinske vijesti | 15.1.2022. u 13:38h | Objavljeno u Aktualno

- Obavještavamo javnost da se s današnjim danom na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj ponovno nalazi uskladišteno cca 500 t miješanog komunalnog otpada, a za koji je propisano 10 t. Na pretovarnoj stanici također se nalazi uskladišteni i ostali otpad kao što su drvo, papir i ostalo - priopćio je danas predsjednik Vijeća varaždinskog Mjesnog odbora Poljana Biškupečka Franjo Puškadija.

- Nas kao predstavnike žitelja MO Poljana Biškupečka zanima kako je ponovno došlo do situacije da se MKO ne odvozi na dnevnoj bazi, već se on skladišti, a kojom prilikom je ponovno došlo skladištenja do cca 500 t. Ista situacija je bila u ljeti 2021. godine kad se tolika količina skladištila na pretovarnoj stanici, pa se problem pripisivao repovima i neradu bivšeg gradonačelnika, sad je problem ponovno eskalirao a prošlo je 100 dana, prošli su svi godišnji odmori, izmijenili su se direktori pa čak i zaposlio dodatno zamjenik direktora - kaže Puškadija.

- Do danas smo uspješno surađivali i s bivšim gradonačelnikom i upravom Čistoće, isto kao i sa sadašnjom vlasti, no imenovanjem zamjenika Čistoće ispada da se u Čistoći radi o dvije linije upravljanja - g. Svetec i g. Bosilj s jedne strane i g. Avirović i platforma Budimo grad s druge strane, a čije nesuglasice su dovele upravo do stanja koje je trenutno na pretovarnoj stanici - navodi Puškadija.

- Očekujemo da se problem počne rješavati već u ponedjeljak, 17. siječnja, jer ćemo u protivnom biti primorani pozvati žitelje na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona s MKO na pretovarnu stanicu - naveo je predsjednik Vijeća MO Poljana Biškupečka.