Puškadija: "Otpad se opet gomila u Poljani, pozvat ćemo na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona" Foto: VV arhiva

Puškadija: "Otpad se opet gomila u Poljani, pozvat ćemo na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona"

Varaždinske vijesti | 15.1.2022. u 13:38h | Objavljeno u Aktualno

- Obavještavamo javnost da se s današnjim danom na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj ponovno nalazi uskladišteno cca 500 t miješanog komunalnog otpada, a za koji je propisano 10 t. Na pretovarnoj stanici također se nalazi uskladišteni i ostali otpad kao što su drvo, papir i ostalo - priopćio je danas predsjednik Vijeća varaždinskog Mjesnog odbora Poljana Biškupečka Franjo Puškadija.

- Nas kao predstavnike žitelja MO Poljana Biškupečka zanima kako je ponovno došlo do situacije da se MKO ne odvozi na dnevnoj bazi, već se on skladišti, a kojom prilikom je ponovno došlo skladištenja do cca 500 t. Ista situacija je bila u ljeti 2021. godine kad se tolika količina skladištila na pretovarnoj stanici, pa se problem pripisivao repovima i neradu bivšeg gradonačelnika, sad je problem ponovno eskalirao a prošlo je 100 dana, prošli su svi godišnji odmori, izmijenili su se direktori pa čak i zaposlio dodatno zamjenik direktora - kaže Puškadija.

- Do danas smo uspješno surađivali i s bivšim gradonačelnikom i upravom Čistoće, isto kao i sa sadašnjom vlasti, no imenovanjem zamjenika Čistoće ispada da se u Čistoći radi o dvije linije upravljanja - g. Svetec i g. Bosilj s jedne strane i g. Avirović i platforma Budimo grad s druge strane, a čije nesuglasice su dovele upravo do stanja koje je trenutno na pretovarnoj stanici - navodi Puškadija.

- Očekujemo da se problem počne rješavati već u ponedjeljak, 17. siječnja, jer ćemo u protivnom biti primorani pozvati žitelje na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona s MKO na pretovarnu stanicu - naveo je predsjednik Vijeća MO Poljana Biškupečka.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci