Promocija plus: Štromaru 47,3 posto, Čačiću 31,9, a Runcu 18,6 posto glasova

V.V. | 19.4.2017. u 14:03h | Objavljeno u Aktualno

Prema najnovijoj anketi koju je tijekom travnja provela agencija Promocija plus, izbori za župana u Varaždinskoj županiji mogli bi se riješiti već u prvom krugu, no izgledan je i drugi krug izbora.

Anketa se, naime, provodila na području cijele Varaždinske županije, a Predrag Štromar bi dobio 47,3 posto glasova, Radimir Čačić 31,9 posto glasova, a Alen Runac 18,6 posto glasova.

Koalicija HNS-SDP-HSU-HSS-Laburisti bi, da su izbori ove nedjelje, imala i većinu u Skupštini Varaždinske županije.

Uz to, prema percepciji političara u Varaždinskoj županiji, ispitanici ankete Predraga Štromara ocijenili kao najpozitivniijeg. Isto tako, u slučaju drugog kruga Predrag Štromar uvjerljivo pobjeđuje oba protukandidata.

- Vjerujem da će rezultati 21. svibnja biti još i bolji. Ova koalicija ima zasluženo povjerenje građana, a temelji se na našim rezultatima. Varaždinska županija sada je lider u gospodarstvu, obrazovanju i zdravstvu, a toj činjenici podaci govore u prilog, iako nažalost ima onih koji pokušavaju osporiti da je Sjever kotač razvoja Hrvatske. Od prošle Vlade i ove sada nismo imali puno pomoći. Da smo u Metkoviću ili Slavnoniji vjerojatno bi imali bolju podršku. No, ipak smo pokazali da znamo i možemo, smanjili smo nezaposlenost, a povećali BDP. Za usporedbu, 2013. godine u Varaždinskoj županiji bilo je 12.052 nezaposlenih, a prema zadnjim podacima iz ožujka ove godine u Varaždinskoj županiji je 4.554 nezaposlenih. Nastavit ćemo sa svim razvojnim projektima, a cilj je omogućiti građanima bolji standard, sigurna i bolje plaćena radnja mjesta. Uz to, kroz naredne dvije godine realizirat će se projekti u zdravstvu u vrijednosti od 320 milijuna kuna, a u postupku je nabava magnetske rezonance za varaždinsku bolnicu – rekao je Štromar.

Označeno u