PROMJENE Magistrica logopedije Helena Vidović nova ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Foto: Ilustracija/Arhiva VV

PROMJENE Magistrica logopedije Helena Vidović nova ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin

IHR/Varaždinske vijesti | 11.7.2023. u 08:27h | Objavljeno u Aktualno

Helena Vidović, magistrica logopedije iz Kućana Donjeg nova je ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin.

Funkciju ravnateljice Vidović će preuzeti 20. srpnja ove godine, a na tom mjestu zamijenit će Jasenku Husnjak, koja je dosad vodila ovu gradsku ustanovu. Kao što smo već pisali u Varaždinskim vijestima, natječaj za izbor ravnatelj/ice raspisan je još u travnju, a javile su se četiri kandidatkinje. Upravno vijeće Dječjeg vrtića Varaždin utvrdilo je da su sve prijave potpune te svi kandidati ispunjavaju uvjete natječaja. - Temeljem razmotrenih programa rada te obavljenih usmenih razgovora s kandidatima, Upravno vijeće vrtića je na svojoj sjednici održanoj 15. lipnja donijelo odluku prema kojoj se za novu ravnateljicu vrtića predlaže Helena Vidović. Prijedlog je Upravno vijeće dostavilo Gradu Varaždinu, s natječajnom dokumentacijom, odnosno prijavom predložene kandidatkinje, što je dostavljeno gradonačelniku - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Da je nova ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Helena Vidović rekao je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Na pitanje kako to da se prijedlog Upravnog vijeća vrtića o izboru nove ravnateljice nije našao pred vijećnicima Gradskog vijeća, kao što je prijašnjih godina bio slučaj, iz Grada Varaždina se pozivaju na Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju, prema kojem ravnatelja dječjeg vrtića na prijedlog Upravnog vijeća imenuje i razrješava izvršno tijelo osnivača.

- Do zadnjih izmjena Zakona je bilo predstavničko tijelo osnivača. Također, sukladno Statutu Dječjeg vrtića Varaždin, koji je usklađen sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju, ravnatelja imenuje i razrješava gradonačelnik Grada Varaždina - pojašnjavaju u Gradu Varaždinu.